Dennis Damgaard frifundet for ildspåsættelse

Retten i Hjørring mente, at Dennis Damgaard kunne have et motiv for at sætte ild til sit hus, men der var ikke fundet beviser for, at han havde gjort det.

Så blev det afgjort - efter næsten to års ventetid faldt er der fredag eftermiddag endelig faldet en afgørelse i sagen om den brand, der i december 2014 raserede Dennis Damgaards hus i Agersted.

Og selv om Retten i Hjørring ved domsafsigelsen lagde vægt på, at Dennis Damgaard kunne have haft et motiv for at brænde sit hus ned - han var i økonomiske problemer og stod til en millionerstatning, hvis han mistede sit hus - men der var i politiets efterforskning af sagen ikke fundet skyggen af beviser for, at branden var påsat, eller at Dennis Damgaard overhovedet var hjemme til at have gjort det.

Derfor blev den unge nordjyde frifundet for anklagen om at have sat ild til sit eget hus for at snyde forsikringsselskabet og få en erstatning udbetalt.

- Jeg er selvfølgelig glad for afgørelsen, for jeg var bange for, at retten ville blive påvirket af, at jeg tidligere er straffet. Men nu venter jeg lige på at se, om anklagemyndigheden anker sagen, siger Dennis Damgaard om dagens dom. 

I retten var det kommet frem, at der ikke var fundet tegn på brændbare væsker på brandtomten, og en tekniker havde forklaret, at branden havde udviklet sig meget hurtigt. Derfor kunne det ikke være Dennis Damgaard, der havde antændt den, idet han selv havde forladt landsdelen dagen før og var taget til Sjælland. Og det gjorde ingen forskel for sagen, at et vidne forklarede, at han havde hørt Damgaard sige i en kø i en Jem & Fix-butik, at han godt kunne overveje at brænde sit hus ned.

For én ting er intention, slog Retten i Hjørring fast - noget andet er beviser. Og dem var der altså ikke nok af til at fælde Dennis Damgaard.

Sagen tog fart i december sidste år, da Nordjyllands Politi efter et års efterforskning i brandsagen stadig ikke var tættere på enten at lukke sagen eller at sigte Dennis Damgaard for ildspåsættelse. Det fik Damgaard til at stå frem på tv her på kanalen og lufte sine frustrationer over at føle sig mistænkt. 

Og det fik så Nordjyllands Politi til at sigte ham for ildspåsættelse dagen efter. 

Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at overveje, om sagen skal ankes til Landsretten.


Seneste nyt

fra Nordjylland