Depressive ældre skal hjælpes bedre

 Depressive ældre skal hjælpes bedre

I Jammerbugt Kommune skal de ældre ikke mistrives og have et dårligt liv, hvis personalet i ældreplejen kan gøre noget for at forhindre det.

Personalet i ældreplejen i kommunen skal være bedre til at opdage og hjælpe ældre der har det dårligt, og som kan være ved at udvikle en depression.

- Ældre får i stigende grad depressioner og mister livslysten, men det kan afhjælpes, hvis vi tænker tværsektorielt og tværfagligt, og hvis personalet i ældresektoren bliver bedre uddannede, siger Leverandørchef i Jammerbugt Kommune, Torben Færk i en pressemeddelelse.

Kommunen er en af de nordjyske kommuner, der har prioriteret en aktiv indsats til forebyggelse af mistrivsel blandt ældre. Det sker i et samarbejde med Center for Selvmordsforebyggelse i Region Nordjylland, som afvikler projektet "Indsats til forebyggelse af selvmord blandt ældre" i Region Nordjylland i 2006-2008.

Social- og sundhedsassistent Anne Mette Christensen er sammen med en gruppe kolleger ved at lære at blive bedre til at spotte ældre, der mistrives:

- Kurset har betydet, at vi har fået lukket nogle døre op, så vi meget bedre kan gå ind og lave en indsats, når vi møder de livstrætte ældre, siger hun.

Hun mener, at gruppen af deprimerede ældre har været voksende de sidste år, måske fordi familiemønstrene ændrer sig, og de ældres netværk bliver mere skrøbeligt. Samtidig har de ansatte i ældreplejen ofte for travlt til at opdage det.

- Derfor er det godt, når vores kommune sætter fokus på, at vi bliver opkvalificerede i det nyeste om ældre, depression, selvmordsforebyggelse og mistrivsel. Det rusker op i os og giver os ny energi til arbejdet.


Seneste nyt

fra Nordjylland