Der er igen plads til hjemløse nord for Limfjorden

Herberg Nord er placeret oven på Blå Kors' Den Blå Sociale Café. Foto: Blå Kors

Herberg Nord i Hjørring er åbnet efter ti måneders renovering.

Siden Den Blå Sociale Café i Hjørring åbnede et herberg i 2001, har der næsten konstant været fuldt hus. Herberget er det eneste botilbud nord for Limfjorden, og derfor har det også været savnet, siden ombygningen gik i gang 1. maj sidste år.

- Vi har igennem hele lukkeperioden fået forespørgsler fra både medarbejdere i forskellige kommuner og psykiatrien og borgere selv, siger lederen af Den Blå Sociale Café, Susanne Houmøller.

Herberg Nord ligger oven på Den Blå Sociale Café, og beboerne har stor glæde af samspillet mellem værested og herberg, fortæller Susanne Houmøller.

- Det betyder, at de kan få god mad, samtaler, samvær og støtte samtidig med, at de har en tryg og fast bolig i en periode.

Der er plads til fem hjemløse ad gangen på herberget. Her kan de først og fremmest få ro på dagligdagen og skabe et overblik over deres situation. For en tredjedel af beboerne er det en hverdag med alkohol- og misbrugsproblemer, som har sendt dem ud i hjemløshed.

Siden 2010 har beboerne udfyldt spørgeskemaer, når de er flyttet ind og ud. Undersøgelsen viser, at beboerne i gennemsnit bor på herberget i tre måneder.

 

FAKTA

- 71 borgere har boet på Herberg Nord i perioden 2010-2015
- 80 procent af beboerne er mænd
- To tredjedele af beboerne er på overførselsindkomst eller har ingen indkomst
- Alle kommer til herberget, fordi de mangler en bolig
- Herberg Nord fungerer under Servicelovens paragraf 110, som betyder, at mennesker selv kan henvende sig og blive indskrevet uden, at kommunen skal indover

KILDE: Blå Kors Danmark

 

Har du et godt tip?