Borgerne i Tårs er glade: Der er kommet en rar mand til byen

Gavlmaleri af en hjemløs mand med en due på skulderen vækker begejstring i hovedgaden

Han hedder "The Birdman " - fuglemanden, og han er portrætteret i et gavlmaleri på Taars Hotel, et maleri der netop er blevet indviet til stor glæde for ikke mindst borgerne i den lille by i Vendsyssel.

- Se lige de øjne der, det er en rar mand vi har siddende der , lyder det fra Lene Sørensen fra borgerforeningens kunstudvalg.

Hun var med til at få ideen til gavlmaleriet.

- Vi var nogle stykker, der sad omkring spisebordet og hyggede og brainstormede på, hvad vi kunne finde på her i Tårs. Så tror jeg, fjernsynet kørte i baggrunden og viste, at man ude i Aalborg havde fået et gavlmaleri. Så tænkte vi, jamen hvis Aalborg kan have et gavlmaleri, så kan Tårs da også, fortæller Lene Sørensen.

- Vi kan også være hip – og jeg synes, det er hipt at have et gavlmaleri , mener Susanne Mertz, ejer af Taars Hotel, der har lagt gavl til.

Lokale ildsjæle fra Tårs fik kontakt til gavlmaler Niels Vestergard fra USA med 150 værker på gavle rundt i hele verden på samvittigheden.

I Tårs blev motivet en hjemløs mand med en due på skulderen, som kunstneren selv havde mødt i Los Angeles.

- Det kommer til at betyde alverden, lyder det fra Susanne Mertz fra Taars Hotel og fortsætter:

Bare det at når folk kommer kørende ned gennem byen og man så lige ser det vægmaleri, jamen, det gør en stor forskel.

- Alt hvad der skaber liv og forandring gør en forskel for Tårs om det er en by, man lægger mærke til, tilføjer Conny Kristiansen fra Taars Borgerforening

Kunstneren har desuden garanteret, at gavlmaleriet i Tårs forbliver unikt. Der kommer ikke en The Birdman på en gavl andre steder i verden.


Seneste nyt

fra Nordjylland