Der er ledige job

Der er ledige job her og nu til højtuddannede nordjyder. Sådan lyder fra en lang række virksomheder, der deltager i landets største karrieremesse, som finder sted i Gigantium i Aalborg.

- Vi mangler gode kandidater til graduate stillinger på forretningsdelen, nogle projektledere, nogle profiler til testservice-lines, nogle til softwareudvikling og it-konsulenter, fortæller Flemming Enemark, der er marketing- og kommunikationschef i virksomheden Steria, der arbejder i Europa og Asien.

Hos det forholdsvis nystartede firma Piranya mangler man en softwareudvikler, og revisionsfirmaet pwc flere unge til studiejobs, ligesom det landsdækkende firma har brug for flere nyuddannede revisorer og skattekonsulenter.

Samme melding lyder fra langt de fleste af de virksomheder, der tirsdag deltog på Karrieremessen i Aalborg. Flere virksomheder kæmper ligefrem om de bedst kvalificerede ansøgere til specifikke stillinger.

- Det er tydeligt at mærke, at alle her mærker optimismen. På tidligere messer var det sådan, at alle vidste godt, at det var sådan lidt en håbløs situation, og man gik bare og sludrede lidt, men nu er det mere målrettet, fordi der er reelle stillinger mange steder. Mere målrettet både fra virksomhedernes og de studerendes side, siger Peter Lyager fra pwc.

Men ligesom mange andre virksomheder på messen, så skrev heller ikke revisionsfirmaet pwc kontrakt med nogen.

- Nej, det gør vi ikke på en messe, men der er flere gode bud på kandidater, som vi tager kontakt med igen, lyder det fra HR-manageren.

Alex Sleiborg, der er udvikler fra firmaet Piranya, er med på Karrieremessen for første gang, og også han har flere oplagte navne på nye ansigter i firmaet med hjem.

- Det giver noget andet end bare at slå et job op på internettet, tilføjer han.

Også Flemming Enemark fra Steria mener, det er umagen værd at tage på messe. Han har mødt en del dygtige og engagerede studerende, som han håber, vil sende ansøgninger til Steria.

- Vi begynder at udvælge kandidater i april og maj, og efter sommeren skal vi have gang i nogle spændende projekter med nogle nye ansatte, og jeg satser bestemt på, at det bliver nogle af dem, jeg har mødt her i dag i Aalborg, siger Flemming Enemark.


Seneste nyt

fra Nordjylland