Nordic Ink Festival: - Der er meget blod og smerte involveret

For niende år i træk er der Nordic Ink Festival i Frederikshavn, hvor tatovører dyster om at lave de mest imponerende tatoveringer. TV2 Nord sender direkte fra festivalen.

Se med, når TV2 Nord sender direkte fra Nordic Ink Festival fredag 25. oktober klokken 19.50 på TV2 Nord Salto.

Nålene ridser i huden og efterlader permanente former og farver på de levende lærreder. På den ene side af nålen er der stor koncentration. På den anden side sættes smertetærsklen på prøve.

Torsdag begynder årets Nordic Ink Festival i Arena Nord i Frederikshavn, hvor tatovører, kunder og andre interesserede mødes for at dyrke det, der for mange af dem er blevet en livsstil: tatoveringer.

quote Der er meget blod og smerte involveret, og jeg tror også, det er det, der gør en afhængig.

Jonas Bødker, tatovør

Jonas Bødker fik sin første tatovering som 18-årig. Derfra gik det stærkt. Han begyndte selv at tatovere, og i dag er en stor del af Jonas’ krop dækket af blæk.

- Det handler om styrke. Det kræver noget at få lavet store tatoveringer, som tager mange dage at lave. Der er meget blod og smerte involveret, og jeg tror også, det er det, der gør en afhængig, siger Jonas Bødker, der er tatovør ved Color Perception i Aalborg.

Jonas Bødkers overkrop.
Jonas Bødkers overkrop.
Foto: Tor Løkken

For indehaveren af Color Perception, Jeppe Isbak, er Nordic Ink en vigtig begivenhed.

- Det er virkelig noget, vi ser frem til. For os er det både et spørgsmål om at promovere butikken og vise, hvad vi kan, siger han.

Color Perception har vundet flere konkurrencer ved festivalen.

 
 
Foto: Tor Løkken

En investering i kroppen

Nordic Ink Festival i Frederikshavn er med sine ni år Danmarks ældste tatoveringsfestival. Festivalen lokker både lokale og udenlandske tatovører til – blandt andet fra Kina og Singapore.

For at få festivalen til at løbe rundt, er der brug for engagerede frivillige – og på festivalen i 2018 var der særligt én frivillig, der tog det med engagement seriøst. Nemlig Maria Lee, som fik tatoveret logoet for Nordic Inc Festival på armen.

Maria Lee gik all in og fik tatoveret logoet for festivalen i 2018.
Maria Lee gik all in og fik tatoveret logoet for festivalen i 2018.
Foto: Tor Løkken
 
 
Foto: Tor Løkken

Maria Lee elsker tatoveringer, og betragter dem som kunst.

- Det er en investering i sin krop og en måde at udtrykke sig på. Det er flot med tatoveringer, siger hun.

quote Det er en investering i sin krop og en måde at udtrykke sig på.

Maria Lee, frivillig

Hendes krop er udsmykket med billeder af hendes hunde, tekster om ikke at frygte noget – og så en enkelt tekst, som Maria Lee fortryder i dag. På maven står der ”Englebarn”.

- Det var rigtig dumt. Jeg var ikke så gammel. Det var en gimmick – men det lever jeg med i dag. Jeg er et englebarn, siger hun med et grin.

- Jeg elsker det og hader det

Nordic Ink Festival er spækket med tattoo-konkurrencer med overskrifter som ”Best Realistic Tattoo” og ”Best Weird Tattoo”, og med ved dommerbordet sidder Stacy VL fra High Fever Tattoo Studio i Oslo. Hun har været tatovør i seks år, og har både erfaring med at føre nålen og være under nålen. Indtil videre er hun selv blevet tatoveret i over 350 timer.

- Jeg synes, tatoveringer er en fed måde at udtrykke sig selv og være unik på, siger hun.

Tidligere har Stacy VL været med til festivalen som konkurrencedeltager.

- Det er en meget stressende begivenhed. Du sover ikke så meget og arbejder hårdt hele dagen, fordi du skal konkurrere, så det kan være ret udmattende. Jeg elsker det, og jeg hader det en smule, siger hun.

Det tog ni timer for Stacy VL at lave tatoveringen her.
Det tog ni timer for Stacy VL at lave tatoveringen her.
Foto: Tor Løkken

Nordic Ink Festival fortsætter frem til lørdag aften i kombination med Nordic Brew Festival.

TV2 Nord sender direkte fra Nordic Ink Festival på TV2 Nord Salto fredag 25. oktober klokken 19.50.


Seneste nyt

fra Nordjylland