Der er rift om julehjælpen fra Mødrehjælpen

Mange børn kan se frem til en jul uden gaver. Det fornemmer man hos Mødrehjælpen, hvor man i år har modtaget 38 procent flere ansøgninger om julehjælp.

Duften af julemad i køkkenet, gaver under træet og glade forældre. Sådan burde julen se ud for alle børn. Desværre er det ikke tilfældet for rigtig mange børnefamilier i Danmark.

I år er ansøgningerne om julehjælp væltet ind hos Mødrehjælpen. 38 procent flere børnefamilier i Region Nordjylland har på nuværende tidspunkt søgt Mødrehjælpen om julehjælp sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Der er ansøgningsfrist 17. december.

- Vi har på nuværende tidspunkt modtaget rekordmange ansøgninger. Vi er helt overvældede over den store stigning, at der er så mange børnefamilier, som ikke har råd til at fejre jul. Der er et enormt stort behov i år, siger Ulla Krogager, Mødrehjælpens rådgivningschef i Aalborg.

Ikke alle ansøgere kan være sikre på at modtage julehjælp. Som den eneste organisation, der uddeler julehjælp, gennemgår Mødrehjælpens socialrådgivere ansøgningerne for at sikre, at det er de familier, hvor børnene har det største behov, som modtager julehjælp. Mødrehjælpen kan kun dele julehjælp ud til familierne, hvis det lykkes at samle nok penge ind.

- For de fleste er december en hyggelig måned, hvor man tæller ned og glæder sig til juleaften. Vi kan let glemme, at der er familier i Danmark, hvor december er én lang mavepine af bekymringer, og hvor der ikke er noget at glæde sig til 24. december. Det er rigtig hårdt for de børn, som kommer tilbage fra juleferien uden glædelige oplevelser at dele med vennerne i klassen eller børnehaven. Derfor håber vi meget, folk har lyst til at støtte vores juleindsamling, siger Ulla Krogager.

Fakta om Mødrehjælpen juleindsamling:

Mødrehjælpen deler julehjælp ud til de familier med det største behov. For at komme i betragtning til julehjælp skal man, udover at have hjemmeboende børn eller fast samværsaftale og et lavt rådighedsbeløb, også have været ude for en social hændelse, der gør hverdagen og økonomien svær at overskue. Både mødre og fædre kan søge, og der er ansøgningsfrist 17. december. Julehjælpen er et pengebeløb, der overføres til modtagerens konto.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland