Der er solgt få armbånd til karneval

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Der er solgt bare 2000 loyalitetsarmbånd til årets udgave af Aalborg Karneval, og selv om det er samme antal som sidste år på samme tid, så er det slet ikke tilfredsstillende, lyder det fra karnevalsledelsen.

Og i år er der nu ekstra god grund til at betale for at være med hele vejen, idet armbåndet nu også giver mulighed for gratis at benytte sig af NT i hele Nordjylland i forbindelse med festlighederne.

- Vi forsøger at lægge så meget merværdi ind i loyalitetsarmbånd, at det simpelthen giver rigtig god mening for folk, at sådan et, det skal vi bare have, siger Reimar Ivang, der er talsmand for Aalborg Karneval.

Sidste år havde godt 25.000 karnevalister købt armbånd, og forventningen er da også, at salget som minimum når der op igen i år.

Aalborg Karneval er Nordeuropas største af sin slags, og flere end 50.000 fra hele verden deltager. Problemet er, at op mod halvdelen af alle, der er med - betaler ikke for festen. Regningen lyder på seks millioner kroner - og alene den store parade koster en million at arrangere og gennemføre.

Mange tror, karnevalet er et offentligt arrangement betalt af Aalborg Kommune. Og sådan er det langt fra.

En tredjedel af indtægterne kommer fra tilskud og sponsorater, mens to-tredjedel af karnevallets indtægter kommer fra salg af karnevalsarmbånd.

Og det er en svær øvelse for den almennyttige forening, Aalborg Karneval, der i bund og grund holder en stor folkefest midt i Aalborg for alle. Nu satses der på, at en ny forretningsmæssig såkaldt turn-around med betydeligt flere sponsorater og et øget tilskud fra Aalborg Kommune og fortsat folkelig opbakning, kan sikre fremtiden.

- Den er svær, for hvis vi kun tænker på forretning, så er risikoen for, at folk synes, karnevallet bliver noget profitoptimerende pladder, men på den anden side, hvis kun går efter det karnevalistiske og det kulturelle, så er risikoen for at vi ikke kan tjene penge til at vedligeholde karnevallet. Vi bliver nødt til at forsøge at balancere de to ting, siger Reimar Ivang.

Du kan se mere om Aalborg Karneval her

Flere nyheder fra TV2 Nord