Henning G. om underhåndsaftaler: - Der findes ikke flere sager

Flere politikere i Aalborg Kommune frygter, at der dukker flere sager op tilbage fra tiden, hvor Henning G. Jensen stod i spidsen for kommunen. Men det afviser den tidligere borgmester nu.

Udmeldingen Henning G. Jensen er klar:

- Jeg kender ikke til sådanne aftaler, der skal være indgået i min tid som borgmester.

Sådan lyder det i dag fra den tidligere borgmester, som nu for første gang udtaler sig sagen om det skriftlige dokument mellem ham selv og byggekoncernen Calum A/S, som kom frem tirsdag. 

- Hvis man undersøger min embedsførelse, så kan man mig bekendt ikke finde sager, hvor man har noget juridisk på mig. Jeg har jo omgivet mig med jurister i hele min borgmestertid. Og det er altså ikke næser og misbilligelser, jeg har samlet på, siger Henning G. Jensen. 

I går fortalte flere byrådsmedlemmer ellers til TV2 Nord, at de frygter, at der findes flere lignende sager tilbage fra Henning G. Jensens tid i spidsen for Aalborg Kommune. 

- Jeg tror, det har været almindeligt kendt, at der var mange ting, der foregik sådan lidt under bordet, lyder det fra det konservative byrådsmedlem, Vibeke Gamst, som også sad i byrådet, da Henning G. Jensen var borgmester. 

Sagen kort

Sagen omhandler en byggegrund ned til fjorden ved Stigsborg Brygge, som Henning G. Jensen tilbage i 2005 i et håndskrevet dokument garanterede, at kommunen ikke ville bebygge. Bebyggelse på den grund ville nemlig betyde, at Calum A/S, som ejer de bagvedliggende grunde, ville miste deres fjordudsigt. 

 

Dokumentet er underskrevet af daværende borgmester, Henning G. Jensen, daværende rådmand, Henrik Thomsen, og Calum A/S's ejer, Henrik Calum. 

 

Aftalen er aldrig blevet godkendt i byrådet, og det håndskrevne dokument er ikke blevet tinglyst, og derfor mener Aalborg Kommune ikke, at aftalen er juridisk gældende. Derfor vil de nu alligevel bygge på grunden ned til fjorden. 

 

Det har nu fået Calum A/S til at stævne kommunen. Det er endnu ikke fastlagt, hvornår sagen skal for retten.  

Hun bakkes op af Enhedslistens gruppe i byrådet, som nu vil have undersøgt, om der finder flere sager. 

- Der har været en del historier. Om de er berettigede eller ej, det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Men når jeg finder ud af, at sådan et dokument her findes, så tænker jeg da mit i forhold til, om det her bare er toppen af isbjerget. 

Men byrødderne har intet at være nervøse for, lyder det altså nu fra den tidligere borgmester. 

- De kan sove roligt om natten i forhold til min embedsførelse, fortæller han. 

Alligevel vil han ikke udstede nogen garantier.

Kan du garantere, at der ikke dukket flere af den her slags sager op fra din tid som borgmester? 

- Jeg kan i hvert fald sige, at jeg ikke er bekendt med nogen sager.  

Aalborg Kommunes nuværende borgmester, Thomas Kastrup Larsen har meddelt, at han på det først kommende magistratsmøde vil diskutere, om der skal sættes undersøgelser i gang for at afdække, om der skulle findes flere sager.

En ejendomsudvikler har stævnet kommunen i forbindelse med en grund på Stigsborg Brygge

Seneste nyt

fra Nordjylland