Der kan komme flere boringer efter skifergas

Statsminister Helle Thorning-Schmidt afviser, at der er holdt oplysninger hemmeligt for Folketinget, selv om TV2Nord har dokumenteret at det skete.

Skifergas er tilsyneladende en del af Danmarks fremtidige energiforsyning. I hvert fald afviser statsministeren ikke, at flere boringer kan komme på tale - også i andre egne af landet. Derfor afviser hun også at stoppe prøveboringen i Dybvad.

- Jeg synes det er vigtigt, at vi, når vi nu har en prøveboring, ikke får det lukket ned i resten af landet også, udtalte Helle Thorning-Schmidt, da vi mødte hende på gågaden i Hobro i manddags.

Den udmelding kommer meget bag på formanden for Folketingets Energiudvalg SF'ere Steen Gade. Han frygter, at Partitoppene i Venstre og Socialdemokratiet har lavet en aftale, som de menige politikere ikke kender til.

- Der er aldrig taget en politisk beslutning om at udvinde skifergas i Danmark. Aldrig! Hvis det er noget Lars Løkke (red. Rasmussen) og Helle (red. Thorning-Schmidt) har siddet og aftalt, så er det jo også stærkt kritisabelt, siger Steen Gade til TV2Nord


Seneste nyt

fra Nordjylland