Der kommer alligevel penge til kystsikring ved Lønstrup

Private initiativer til kystsikring ved Lønstrup bliver nu kombineret med statens kystbeskyttelse. Det slår miljøminister, Jacob Ellemann-Jensen (V), fast ved Folketingets spørgetid.

Først var de glade med udsigten til penge til kystsikring. Så blev de skuffede, da pengene ikke kom deres vej. Men nu kan lodsejerne, der selv har startet kystsikringsprojekter ved Lønstrup igen smile lidt.

Ved onsdagens spørgetid i Folketinget bragte den nordjyske folketingspolitiker, Bjarne Laustsen (S), spørgsmålet, om det var en klog beslutning ikke at kombinere kystsikring ved Lønstrup sammen med private midler op for miljøminister Jacob Ellemann-Jensen (V).

- Det korte svar er nej, svarede miljøminister Jacob Ellemann-Jensen (V).

I februar i år blev der afsat 10 millioner kroner ekstra til kystsikring ved Nørlev, Lønstrup og Løkken, men det blev nogle lodsejere snydt for, simpelthen fordi de selv har sat kystsikringsprojekter i gang.

- I den indsats kystdirektoratet har iværksat for at udmønte de 10 millioner til kystbeskyttelse i Hjørring Kommune, der har der været to forhold, som har betydet, at der beklageligvis ikke er sket en planlagt sandfodring ud for Mårup, og det er ikke tilfredsstillende, siger Jacob Ellemann-Jensen (V).

De to forhold er en misforståelse i kommunikationen med miljø- og fødevareanklagenævnet samt en fejltolkning af aftaleteksten fra kystdirektoratet.

- Kystdirektoratet har ordret en sandpumper til at gennemføre en sandfodring ud for Mårup. Dermed bliver de private initiativer kombineret med statens kystbeskyttelse, siger Jacob Ellemann-Jensen.

Selvom de 10 millioner kroner er afsat til 2018, så skal årsskiftet ikke betyde, at pengene ikke kommer.

- Det her er nogle penge vi har afsat, fordi vi vurderer, at det her, det er vigtigt. Det her er en opgave, som skal løses og ikke skal undskyldes med at det var nogle penge fra sidste år, siger Jacob Ellemann-Jensen (V).


Seneste nyt

fra Nordjylland