Der mangler frivillige i Nordjylland

Foto: TV2 Nord

De frivillige mangler til de helt store nordjyske arrangementer, og det giver problemer.

Der er stor mangel på frivillige. Flere steder i Nordjylland kan det få konsekvenser for sommerarrangementerne, hvis det ikke lykkes at vende udviklingen. Manglen på frivillige skyldes især, at der er rigtig mange arrangementer, og derfor er det svært at få hjælp til dem alle. Det oplever de blandt andet hos DGI Landsstævnet. En måned inden det store event mangler de op mod 400 frivillige. Også Pandrup Hestevæddeløb mærker den øgede konkurrence om de frivillige.

De må arbejde på højtryk hos DGI Nordjylland. Om en måned skal Aalborg være vært for DGIs Landsstævne, men der er især en ting, der endnu ikke er på plads.  

- Vi mangler de sidste 300-400 mennesker, så vi har også en slutspurt, vi skal igennem nu her, siger Peter Otto Yde Thomsen, Frivilligekoordinator ved Landsstævnet.

Landsstævnet skal bruge 4000 frivillige, og her har DGI i første omgang sat deres lid til de nordjyske foreninger.  

- Der er også mange foreninger, der har deres egne stævner, som City Cup og LKP Cup, og der kan vi godt mærke, når vi henvender os, at de har fokus mange steder, så der er pres på de frivillige, siger Peter Otto Yde Thomsen.

Pandrup Hestevæddeløb er også på intens jagt efter frivillige.  

- Jeg synes bare, jeg kan konstatere, at det bliver sværere og sværere at få den nødvendige frivillige hjælp mobiliseret, siger Jens Præstegaard, der er medlem af væddeløbsudvalget hos Pandrup Hestevæddeløb.

Løbsudvalget oplever, at der er interesse for at lave frivilligt arbejde - problemet er simpelthen mængden af konkurrerende arrangementer.  

- Der er jo ikke en weekend fra nu til den første september, hvor der ikke er en festival eller et motionsløb eller en koncert, der kræver frivillig assistance, siger Jens Præstegaard.

Det traditionsrige hestevæddeløb har eksisteret siden 1934, men hvis opbakningen udebliver, kan det snart være slut. 

- Vi er den lille faste stok, og der bliver løb her den 6. august, men om der er løb her om 10 år - det tvivler jeg lidt på, siger Jens Præstegaard.

På DGIs planlægningskontor er de fortrøstningsfulde, selvom tiden presser på.  

- Vi sover godt om natten lige nu, men det skulle gerne blive bedre, siger Peter Otto Yde Thomsen, Frivilligekoordinator ved Landsstævnet.  

Både Landsstævnet og Pandrup Hestevæddeløb er naturligvis interessere i at høre fra potentielle frivillige.

03:34

Der er stor mangel på frivillige. Flere steder i Nordjylland kan det på sigt få konsekvenser for sommerarrangementerne i regionen, hvis det ikke lykkes at vende udviklingen. Det er især hård konkurrence om de eftertragtede frivillige, der betyder, at det kan være svært at få den fornødne hjælp.

Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord