Der rejses til udlandet fra Aalborg som aldrig før

Arkivfoto. Foto: Ib William Christensen

Aalborg Lufthavn melder om markant vækst i deres udenrigsrejser.

Der bliver fløjet udenrigs fra Aalborg Lufthavn som aldrig før. Lufthavnen melder om en markant stigning på næsten 30 procent på deres udenlandsrejser i august 2017 i forhold til året før.

I august 2016 fløj 29.004 passagerer til udlandet fra Aalborg Lufthavn. I år er det tal vokset til 37.242. 

- De internationale ruter fra Aalborg Lufthavn når stadig nye højder med en imponerende stor fremgang i august. Vi ser en rigtig høj belægning på udenrigsafgangene, der bliver bedre og bedre måned for måned - her det specielt Amsterdam- og Oslo-ruterne, der tager fart, siger lufthavnsdirektør, Søren Svendsen. 

Til gengæld melder Aalborg Lufthavn om et fald i chartertrafik-tallene, da der udbydes færre charterafgange til Tyrkiet i år. 

- Tilbagegangen i antallet af charterrejsende i august skyldes udelukkende det mindre charterudbud til Tyrkiet i år. Til gengæld ser vi propfyldte fly til de græske og spanske feriedestinationer og på de eksisterende Tyrkiet-afgange samt en kæmpe efterspørgsel på flere rejser til de tyrkiske feriebyer, som vi desværre ikke kan imødekomme i år, siger Søren Svendsen. 

Endnu flere udenrigsafgange er på vej til lufthavnen, når Ryanair åbner sin rute til London den 5. september med tre ugentlige afgange.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord