- Der skal læses mere skønlitteratur

Frederikshavn og Rebild bliver læsekommuner i et landsdækkende forsøg på at fremme læselysten.

Frederikshavn og Rebild Kommune skal til at læse mere skønlitteratur. De to kommuner er med i projektet "Danmark Læser" som er kulturminister Marianne Jelveds læseinitiativ som skal inspirere nogle af de 40 % af befolkningen, der aldrig eller kun sjældent læser skønlitteratur, til at læse mere.

Der er derfor afsat op i mod 20 mio. kr. over fire år til at fremme læselysten i befolkningen gennem forskellige læseaktiviteter, som landets kommuner formulerer.

Hele 48 kommuner har søgt om at blive modelkommune og en uafhængig dommerkomité har valgt de 12 kommuner. På danmarklæser.dk kan du læse mere om kriterierne for udvælgelsen.

Hver kommune har fået op imod 500.000 kr. til ar realisere deres kreative læseprojekter og i Nordjylland er det altså Frederikshavn og Rebild Kommune, der er med.

Projektperioden løber fra marts 2014 til marts 2015 og projekterne følges af en gruppe følgeforskere som kigger på hvad der ser ud til at virke i forhold til at få flere til at læse mere. Efter projektperiodens udløb kåres Danmarks Bedste Læse kommune i 2015.

I Frederikshavn undersøges byens stolthed - ishockeyklubben "White Hawks"

Målet er at gøre Frederikshavn Ishockey Klub til Danmarks mest læsende is-hockeyklub og bryde med fordommen om, at sportsfolk ikke læser. Elitespillerne i "White Hawks" skal fungere som rollemodeller for de andre spillere i klubben, deres forældre samt alle de andre borgere i Frederikshavn, der følger klubben. Der skal være bøger til rådighed i klubben, så mor og far kan læse, mens ungerne træner. Der skal laves events i og uden for klubben, som kommunikerer kampagnens budskab.

I Rebild undersøges der, hvorvidt udvalgte lydbøger kan åbne den skønlitterære verden for en gruppe mennesker, som ikke har stærke læsetraditioner, men som har forholdsvis meget tid alene.


Seneste nyt

fra Nordjylland