Der var engang?

Foto: Christian French

Børn i førskolealderen i Brønderslev Kommune skal lære at fortælle gode historier.

I en krog af Hjallerup Bibliotek er der gang i de gode ideer. Skuespiller, Lars Olsen, og fem piger fra børnehaven Hegely i Hjallerup er i gang med at digte en historie.

- Prinsessen skal have gult hår, indskyder en af pigerne.

- Hvor bor prinsessen?, spørger Lars Olsen prompte.

- Hun bor i et slot med guldtag, siger en anden pige.

Brønderslev Kommune har besluttet, at alle børn i kommunen, der starter i skole efter sommerferien, skal prøve at arbejde sammen med en professionel forfatter om at skrive en god historie. En opgave, som Lars Olsen, forfatter og skuespiller på Aasen Teater i Sterup, har fået.

- De skal mærke suset. De skal mærke, at lige pludselig bliver verden større, siger han om den kreative proces med at skabe en god historie.
To sofaer er skubbet sammen i det, Louise Lund Jensen kalder for historiekarrusellen. Her sidder børnene, som alle er 5-6 år gamle og digter derudaf. Louise Lund Jensen er kulturmedarbejder ved Brønderslev Kommune og står for dagens arrangement.

- Målet med det er at afmystificere, at historier kun er noget, som bor inde i en bog og man skal være udlært et eller andet for at lave dem - de (børnene, red.) får åbnet deres fantasi, siger hun.

I alt 550 børn fra hele Brønderslev Kommune får i perioden fra 5.-19. marts chancen for at prøve kræfter med at digte en god historie. Når alle har været igennem, bliver historierne udgivet i bogform og distribueret til samtlige daginstitutioner i kommunen.

- Så kan de se, hvilke historier, de andre børn har lavet og de kan læse hinandens historier, siger Louise Lund Jensen.

Bogen bliver illustreret med tegninger, som børnene også har tegnet.   

Flere nyheder fra TV2 Nord