Sportschef: - Der venter et blodbad i Superligaen

I dag startede Hobro IK op igen efter spillernes sommerferie. Og alle skal være klar fra sæsonstart, spår cheftræner Peter Sørensen.

- Ikke mindre end et blodbad. 

Sådan betegner sportschef i Hobro IK, Jens Hammer Sørensen, sæsonen, der venter Hobro IK i superligasæsonen 2019/20.

For i den nye turneringsform rykker der hele tre hold ud af Superligaen, og Jens Hammer Sørensen indrømmer, at med de vanskeligheder, som Hobro havnede i i den forgangne sæson med nedrykningsdramaer mod både Vejle og Viborg.

I dag var der første træningsdag, og vanen tro var der flere nye ansigter med til træningen på den regnfulde formiddag ved siden af DS Arena.

- Vi vil gerne have prøvespillerne ind så tidligt som muligt. Og derfor har vi også arrangeret en intern træningskamp på tirsdag, og derefter fortæller vi, hvem der skal blive, og hvem der ikke skal blive - så får vi det overstået på én gang, siger Jens Hammer Sørensen. 

Fire udenlandske spillere var med til dagens træning: Mamadu Bah en bare 18-årig spiller fra USA, Louis Mafouta på 24 år fra Frankrig, Elisha Temou på 21 og fra Cameroun, og til sidst Donny van Iperen, der er 24 år og kommer fra Holland.

- Det er blandt dem, holdets forstærkninger op til sæsonen skal findes, slår sportschefen fast. 

 

Ifølge Sportschef Jens Hammer Sørensen kan der også ryge spillere den anden vej. Både danske og udenlandske klubber har bidt mærke i både Emanuel Sabbi og topscorer Pål Alexander Kirkevold, så sportschefen vil ikke udelukke, at begge spillere kan være på vej væk, og det vil være  en yderlige svækkelse af en i forvejen smal spillertrup i Hobro.

- Alle spillere er i princippet til salg. Men vi er også i den situation, at vi vil have en ordentlig pris for dem, for vi er så heldige, at de er på kontrakt - også i den næste sæson. 

Der var til gængæld glædeligt gensyn på træningsbanen til den tidligere Hobro-spiller Mads Hvilsom, der i perioden 2014-16 scorede 16 mål for Hobro, og de mange mål var årsagen til, at han blev solgt videre til tyske Eintracht Braunschweig, og siden kom han tilbage til dansk fodbold i både Esbjerg og senest SønderjyskE.

Alt i alt forudser Jens Hammer Sørensen, at himmerlændingene står overfor en særdeles hård sæson, hvor alt kommer til at dreje sig om overlevelse i en liga, der er på skrump, fordi tre hold skal rykke ud, og kun et hold rykker fra 1. division. 

- Sidste år måtte vi kæmpe og blev reddet på sidste spilledag. Og i sæsonen er der tre direkte nedrykkere, så det bliver et blodbad. Men jeg er fortrøstningsfuld, fordi med det mandskab, vi har på træningsbanen i dag, så mener jeg, at vi har en god mulighed for at blive i rækken, slutter Jens Hammer Sørensen af. 

 

For cheftræner Peter Sørensen er målet til at blive i Superligaen klart. 

- Ethvert point tæller. Det drejer sig om, at vi er klar hele tiden. Vi mangler lidt folk i de bagerste rækker, men vi har spillere, der også gør os godt. Men vi skal også bruge nogle penge, så hvis de rigtige tilbud dukker op, skal vi være klar til at sælge spillere og ikke mindst få nogle nye ind, siger Peter Sørensen. 

Hobros første kamp i superligaen spilles på hjemmebane Mandag den 15 Juli hvor AGF kommer på besøg på DS Arena i Hobro.

Fysikken skal forbedres i AaB

Onsdag var der opstart hos de rød-hvide i AaB, og her kunne spillerne se langt efter en fodbold. I stedet for stod programmet på hårde fysiske test, efter spillerne har løbetrænet i deres tre uger lange sommerferie. 

- De får ikke lov til at ligge på langs. Det er en del af deres job at passe på deres krop, så de er klar til sæsonen. Vi skal forbedre os, og det starter med, at spillerne kommer i form, siger cheftræner Jakob Friis. 

AaB startede sæsonen med fysiske tests og uden bold. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland