Derfor blev Frederikshavn ikke energiby

Selvom Frederikshavn lever op til kriterierne for at blive energiby, så blev den det ikke, da klima- og energiminister Conni Hedegaard udnævnte tre danske byer til at være energibyer.

Det var med stor skuffelse, at Frederikshavn en 2. april igen blev forbigået i konkurrencen om at blive udnævnt til energiby. I stedet gik titlen til Århus, Albertslund og Herning.

Folketingspolitiker Bjarne Laustsen (soc.dem.) har nu stillet klima- og energiministeren Connie Hedegaard (kons.) et spørgsmål om, hvorfor Frederikshavn ikke blev udnævnt ? på trods af, at byen opfylder kravene.

Bjarne Laustsen (soc.dem.): - Hvilke gode forklaringer har ministeren på, at hun endnu en gang undgår at udnævne Frederikshavn som energiby?

Connie Hedegaard (kons.): - I alt 12 kommuner ansøgte om at blive udnævnt til en af de tre Energibyer i denne omgang. Lige som sidst har jeg været meget imponeret over kvaliteten af alle ansøgningerne, som var meget høj, og samtlige ansøgninger opfyldte de absolutte kriterier, en kommune skulle opfylde for at komme i betragtning. Det var derfor vanskeligt at udvælge de tre Energibyer blandt ansøgningerne. (?)

Bedømmelsen af ansøgningerne er baseret på en helhedsvurdering og det er derfor ikke muligt at pege på enkeltfaktorer, som årsag til at Frederikshavn Kommune ikke blev udpeget til Energiby.


Seneste nyt

fra Nordjylland