Derfor forlader Rikke Karlsson DF

Rikke Karlsson har forladt Dansk Folkeparti, fordi hun ikke kan få indblik i økonomien i to fonde, hun selv er medlem af. Her er hendes grunde til at forlade partiet.

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet Rikke Karlsson har forladt partiet. Det har hun på grund af en sag om, at hun ikke kunne få indblik i økonomien i to fonde, som hun selv har været medlem af.

- I april bliver jeg præsenteret for to stykker papir, hvor jeg bliver bedt om at sætte min underskrift. Jeg spørger, hvad det handler om. Men jeg får at vide, at jeg skal sætte min underskrift for at dokumentere, at jeg har været der. Men jeg har ikke været der, siger Rikke Karlsson.

Rikke Karlsson begrunder sit exit med, at hun skulle underskrive nogle papirer, som hun ikke kender baggrunden for, desuden har hun ikke kunne få indblik i økonomien i to fonde. Hun peger på Dansk Folkepartis gruppeformand i Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt, som årsagen og problemet. Han vil nemlig ikke ifølge Rikke Karlsson give hende indblik i regnskaberne.

- Jeg kunne også bare have sagt, "Okay, i Dansk Folkepartis navn må jeg bare opgive at få agtindsigt, og bare lukke mine øjne", siger hun.

Rikke Karlsson er nu løsgænger, men hun kræver stadig svar på sine spørgsmål. Er der noget råddent i det her, når hun ikke må få at vide, hvad hun skriver under på, og se regnskaberne.

- Jeg bliver nødt til at vide, hvad de midler er blevet brugt til. Fordi jeg ikke vil være med til at godkende noget, som jeg ikke kan få lov til at se, siger Rikke Karlsson.

De to fonde omtales i medierne som "MELD" og "FELD". De forkortelser henviser til henholdsvis Movement for a Europe of Liberties and Democracy (MELD) og Foundation for a Europe of Liberties and Democracy (FELD), som Dansk Folkeparti er medlem af i Europa Parlamentet.

MELD er en alliance mellem partier med fælles interesser i Europa Parlamentet.

FELD er en fond, der er tilknyttet MELD.


Seneste nyt

fra Nordjylland