Ond spiral: Derfor går skraldeforhandlinger i stå

Renovationsarbejderne vil ikke arbejde, før de får et møde med ledelsen, og ledelsen vil ikke deltage i et møde, for de ansatte går i arbejde.

Onsdag morgen bliver der stadig ikke hentet skrald hos borgerne i Frederikshavn. Renovationsarbejderne nedlægger fortsat arbejdet. En arbejdsnedlæggelse, der nu har stået pa siden onsdag den 8. maj. 

Onsdag morgen blev tillidsmand, Palle Jørgensen, og medarbejderne pålagt at genoptage arbejdet af ledelsen. 

- Jeg kunne ikke komme ud at køre, fordi der stod folk ude foran. Og så kørte jeg tilbage og gik ind, for jeg kan jo ikke komme ud og køre når folk blokerer, fortæller Palle Jørgensen. 

Renovationsarbejderne har meddelt firmaet Remondis, som de er ansat hos, at de er villige til at gå i arbejde igen, hvis de først får et møde med ledelsen. Men det nægter ledelsen. 

- Ledelsen vil ikke gå i dialog, før de går i arbejde. Så den står lidt stille der, fortæller Palle Jørgensen. 

Lander i arbejdsretten

Torsdag skal sagen om arbejdsnedlæggelsen for arbejdsretten. Og renovationsarbejderne er udemærket godt klar over, at der aktion er i strid med loven. 

- Og så har firmaet jo den mulighed, at de kan fritstille os. Og det lyder til, at de vil det, og så kan vi være fyret fra på lørdag, fortæller Palle Jørgensen. 

Arbejdsnedlæggelsen har nu stået på så længe, at de lokale politikere for alvor har fået øjnene op for problemer. Til Kanal Frederikshavn fortæller borgmester, Birgit S. Hansen (S): 

-  Konflikten har to åbenlyse vinkler. Den ene er, at borgerne, institutioner med flere skal have hentet deres affald, og det sker ikke aktuelt. Den anden er, at det skal ske under ordentlige arbejdsforhold. Det er der ingen tvivl om set fra min stol, fortæller Birgit S. Hansen.

Samtidig har byrådsmedlem i Frederikshavn Christina Lykke (SF) nu fået konflikten på dagsordenen til det kommende byrådsmøde den 22. maj. 

- Det har længe undret os i SF, hvorfor den konflikt ikke kan få en ende, så borgernes affald kan blive afhentet. Hvorfor kan Remondis ikke imødekomme renovationsarbejdernes ønske om en forhandling? Hvorfor møder firmaet gang på gang ikke op til de møder, som renovationsmedarbejderne og deres fagforening har indkaldt dem til, så problemerne med arbejdstiden, arbejdsbyrden og overarbejdet kan blive løst?, fortæller Christina Lykke til Kanal Frederikshavn. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland