Derfor hørte du et brag i Aalborg

En større sprængning af en askesilo i Aalborg skabte rystelser. Sprængningen skal gøre plads til boliger i området ved Musikkens Hus.

​Torsdag eftermiddag kunne man høre, se og mærke en større sprængning af askesiloen på Værftsvej ved Musikkens Hus. 

- Man kan ikke undgå, at folk mærker og hører den her sprængning, siger sprængningsleder hos Dansk Sprængningsservice Mikkel Lerdrup. 

Sprængningen er bestilt af nedrivningsvirksomheden P. Olesen for en hurtigere nedrivning. 

- Mange nedrivninger kan man lave med maskiner, men der skulle sprænges her, fordi det rent tidsmæssigt er det smarteste og mest effektive. Man kunne have taget kraner og slået det hele i stykker, men det tager lang tid, siger sprængningslederen. 

Årsagen til sprængningen af askesiloerne er, at der skal være plads til kontorer eller boliger, og der var ingen problemer under forløbet. 

- Det gik fuldstændig som det skulle, som planlagt som forventet og som håbet. Det skal det jo også, siger Mikkel Lerdup fra Dansk Sprængningsservice.   

Sprængningen af den enorme silo er et mere komplekst arbejde, og det kræver veludført planlægning. 

- Selve sprængningen var kompleks med forsinkelser på ladninger, der samlet giver 12 kilo sprængsstof fordelt på tyve ladninger, siger Mikkel Lerdrup. 

- Der er stor forskel på at sprænge 12 kilo på en gang, og dele sprængstoffet op i flere ladninger, på den måde vi sikrer vi, at vi begrænser påvirkninger som tryk og støj, siger han.  

Efter sprængningen er ståltaget på siloen revet ned, og den næste tid skal resten af betonvæggene på siloen rives ned af P. Olesen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland