Desperate nordjyder hopper i pirattaxaen

Foto: Jens Skriver Steffensen (Grafik)

Det er ofte sidste udvej, når nordjyder vælger at sætte sig ind i en pirattaxa. Det tyder en stikprøve lavet af TV2/Nord på.

Pirattaxaerne skal ikke spørge mange gange, før de har en kunde på krogen. I hvert fald ikke hvis man skal tro på de svar en stikprøve TV2/Nord har lavet om nordjydernes forhold til pirattaxaer.

Halvdelen af de nordjyder, der svarede, at de er blevet tilbudt en pirattaxa, gik planken ud, og satte sig ind i den uautoriserede hyrevogn.

109 nordjyder har deltaget i den lille undersøgelse, og af dem svarede 47, at de en eller flere gange er blevet tilbudt at køre med en pirattaxa, og af dem er det altså over halvdelen - 25 personer - der sagde ja til at køre med de berygtede chauffører.

Årsagerne til at sige ja til en pirattaxa er mange, og for de fleste af deltagerne i undersøgelsen, var der faktisk flere grunde til at køre med en taxa uden taxameter.

Den mulighed flest valgte, var dog, at de så pirattaxaen som deres eneste mulighed for at kommer hjem fra Jomfru Ane Gade i Aalborg. Næsten ligeså mange bemærker, at de følte sig sikre i en eller flere venners selskab.

Af andre årsager til at sætte sig ind i pirattaxaen svarer nordjyderne, at de følte, de kunne stole på chaufføren, at de ikke vidste, der var tale om en pirattaxa og at de lovlige taxaer var for dyre.

Pirattaxaer skal dog også betales, og Nordjyllands Politi oplever af og til episoder, hvor piraterne franarrer kunderne deres PIN-kode til Dankortet eller et andet betalingskort. Situationerne opstår, når kunderne bliver bedt om at betale for turen med brændstof eller kontanter, hævet ved en bank. Og den situation satte fire af de 25 personer, der svarede ja til at have kørt med en pirattaxa, sig i, viser stikprøven.

De øvrige 21 fortæller i undersøgelsen, at de betalte for turen kontant.

Flere nyheder fra TV2 Nord