Desperate studerende på boligjagt

(arkiv) Foto: Jesper Lange (Arkivfoto)

Det bliver svært som aldrig før for nye studerende at få noget at bo i Aalborg. Rekordoptaget på de videregående uddannelser i Aalborg betyder at der lige nu er mere end 5000 på venteliste til en ungdomsbolig - og listen bliver længere dag for dag.

Fra en lejlighed i København har Zenia Eriksen længe været på jagt. Hun skal flytte til Aalborg for at læse Grafisk Design fra september. Men hun har ikke noget at bo i.

- Hver gang jeg kontakter nogen får jeg at vide, at værelset allerede er udlejet. Det er bare så hårdt og stressende. Jeg troede ikke det var så svært som i København, men det er det åbenbart. Jeg tænker på det hele tiden, siger en små-desperat Zenia Eriksen.

AKU-Aalborg råder over 4200 kollegie- og ungdomsboliger, men der er mange flere på venteliste

- Når vi kigger på ventelisten, så sætter vi ny rekord igen i år. Vi har aldrig haft så mange på venteliste på det her tidspunkt før. Vi har mere end 5.000 ansøgere på venteliste lige nu, og det går stærkt. Bare siden i går er der kommet 82 nye ansøgere til, siger forretningsfører hos AKU- Aalborg, Eigil Johansen.

Aalborg Kommune har en "Tag over hovedet garanti" for alle nye studerende. Det vil sige at de studerende der ikke kan finde en bolig, i første omgang bliver indlogeret i seksmandshytter her på Aalborg Vandrerhjem. Det var der 200 studerende, der benyttede sig af sidste år.

I løbet af de næste tre måneder får AKU-Aalborg råderet over cirka 900 nybyggede ungdomsboliger, men det er ikke sikkert det er nok.

- Lige nu kan vi ikke følge med. Vi kunne godt bruge nogle flere boliger, siger Eigil Johansen.

Hos Zenia i København sker der pludseligt noget mens TV2/Nord er på besøg. Hun får tilbudt en privat fremlejet lejlighed i Aalborg i et halvt år.

- Det er vildt fedt. Det håber jeg da at jeg får, siger en lykkelig kommende studerende.

De næste tre år bliver der bygget yderligere mindst 2500 ungdomsboliger i Aalborg.

Flere nyheder fra TV2 Nord