Det bliver flot raketvejr nytårsaften

Udsigten for nytårsvejret lover frost og klart raketvejr. Inden kommer der nogle milde dage med regn og blæst.

Efter en helt usædvanlig mild jul, hvor temperaturerne natten mellem første juledag og anden juledag kom helt op på 11 grader flere steder i landet, er frosten og kulden nu så småt på vej.
 
- Som det ser ud nu, bliver vejret nytårsaften rigtig godt til at affyre og se raketter på himlen. Det bliver en kold, klar og fin aften, siger vagtchef hos DMI Steen Rasmussen.
 
Men inden nytåret kommer der nogle milde og blæsende dage, og i perioder både med regn og byger. Onsdag bliver det skyet, og især nordjyderne får regn af og til. Temperaturerne kommer til at ligge mellem tre og otte grader.
 
Torsdag fortsætter bygevejret, men solen kommer frem ind imellem. Det vil fortsat være mildt, omkring fem grader.
 
- Fredag slår vejret så om til koldere og mere klart vejr. Et lavtryk bevæger sig i løbet af dagen østpå og på bagsiden af lavtrykket er den kolde luft. Det giver slud og sne, der nogen steder bliver liggende, siger Steen Rasmussen.
 
Nytårsaftensdag bliver tør med sol og temperaturer omkring frysepunktet. Nytårsaften og nat bliver himlen klar med stjerner og sole.
 
Det skyldes et mindre højtryk, der befinder sig over Danmark, og det sikrer svag vind og klart vejr, men også frost.
 
- Mange steder kommer temperaturerne til at ligge omkring fem graders frost, så det er nok en god idé at tage vanter med, når der skal fyres raketter af, lyder rådet fra DMI.


Seneste nyt

fra Nordjylland