Det er blevet sværere at sælge lejligheder i Aalborg

Aalborg er den kommune i landet, hvor stigningen af ejerlejligheder til salg har været størst. Her er der 46 procent flere lejligheder til salg end for et år siden.

Nye tal fra Finans Danmark viser, at antallet af ejerlejligheder til salg er steget markant i Aalborg i løbet af det seneste år.

- Det går ganske enkelt ud på, at der i øjeblikket er flere sælgere, end der er købere, siger Hans Møllnitz Olsen, boligøkonom og købermægler hos Bolighed.dk.

Det er en række forskellige omstændigheder, der ligger til grund for, at markedet for salg af ejerlejligheder i Aalborg i øjeblikket ikke er lige så markant som tidligere.

- Der er usikkerheder omkring det nye vurderings- og ejendomsskats system - måske kommer man til at betale mange flere penge i skat på de ejerlejligheder, der er til salg. Samtidig er der kommet nye låneregler, der betyder, at man ikke må gældsætte sig mere end fire gange husstandens årlige indkomst. Det er sådan nogle ting, der gør, at markedet tager en naturlig opbremsning, siger Hans Møllnitz Olsen.

Tendensen for boligmarkedet er, at markedet har ramt sin top, og køberne ikke længere ønsker at købe til de priser, der er i øjeblikket.

- Hvis man som sælger ikke reagerer på de faldende tendenser og det stigende udbud, så vil man bare ende med at ligge til salg. Man må regulere sig efter markedet og lige i øjeblikket, der går det nedad, siger Hans Møllnitz Olsen.

Positive tendenser uden for Aalborg

Fordi priserne i Aalborg er steget så markant, så flytter folk i områder længere ude fra storbyen for at finde billigere kvadratmeter.

- Ser man lige uden for Aalborg vil man typisk se nogle mere positive tendenser. For eksempel vil man i oplandet til Aalborg sagtens kunne sælge huse, siger Hans Møllnitz Olsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland