Millioner på vej til VUC: - Det er en anerkendelse

Regeringen lægger op til at bruge 50 millioner kroner på at hjælpe lukningstruede VUC-afdelinger som en del af finanslovsforslaget.

Som en del af regeringens finanslovsforslag er der afsat 50 millioner kroner til at hjælpe VUC-afdelinger, der er lukningstruede.

Pengene falder på et tørt sted. VUC i Hirtshals og Brovst måtte i løbet af sommeren lukke, ligesom 13 andre VUC-afdelinger i Danmark. Årsagen var dårlig økonomi.

quote Vi noterer med glæde, at vi er med i finanslovsforslaget. Det er en anerkendelse af det arbejde, vi laver.

Jens Jørgen Guldberg, forstander

- Vi noterer med glæde, at vi er med i finanslovsforslaget. Det er en anerkendelse af det arbejde, vi laver, siger Jens Jørgen Guldberg, der er forstander ved HF &VUC Nord.

VUC er ramt af elevmangel – blandt andet som følge af den nye såkaldte ”Forberedende uddannelse”.

Selvom udsigten til ekstra penge luner, kunne Jens Jørgen Guldberg godt have tænkt sig, at man havde fået pengene lidt før, så man kunne have undgået at lukke afdelingerne i Hirtshals og Brovst.

- Vores bekymring er, at nogle kursister får langt for at komme på VUC. Det er rigtig ærgerligt. Havde vi haft pengene tidligere, kunne vi måske have justeret tingene anderledes. Men vi er stadigvæk godt tilfredse med, at regeringen ser os i forhold til finansforslaget, siger Jens Jørgen Guldberg.


Seneste nyt

fra Nordjylland