Dyrehave har mistet tre hjorte: - Det er en katastrofe for haven

Det er en katastrofe, mener formanden for Hadsund Dyrehave, efter den private forening inden for en uge har mistet en stribe dyr. Hjorte, der menes at være blevet skudt og slæbt væk fra haven.

Formanden for den private forening Hadsund Dyrehave er ikke i tvivl: Der er nogle, der har skudt og stjålet en række dyr fra haven. Senest natten til søndag er der forsvundet en hjort.

- Der er friske spor på stien, slæbespor efter gevir, og sporet fører op mod parkeringspladsen, hvor jeg kan se dækspor efter en varevogn eller 4-hjulstrukket køretøj, fortæller Bent Rytter.

Han er formand dyrehaven, der ligger midt i Hadsund, en have der gennem de seneste 36 år har været samlingssted for dåhjorte, sikahjorte og dværggeder. Samtidig er der åbnet for at publikum frit kan færdes hos dyrene på stierne.

- Det er en katastrofe, intet mindre, siger Bent Rytter og tilføjer, at de tre dyr, der inden for den seneste uge pludselig er forsvundet, alle frygtes at være skudt og slæbt væk.

- Jeg kan være bange for, at der er tale om sådan nogle trofæ-jægere. Nogle, der synes, de vil prale af gevirerne. Men så kan man jo håbe, at de er så enfoldige, at de praler så meget med det, at der kommer frem, fortæller Bent Rytter.

Det var det her syn, der søndag mødte Bent Rytter i dyrehaven. Friske spor efter det, han mener, er et gevir, der er blevet slæbt afsted på stien. Foto: Bent Rytter
Det var det her syn, der søndag mødte Bent Rytter i dyrehaven. Friske spor efter det, han mener, er et gevir, der er blevet slæbt afsted på stien. Foto: Bent Rytter

Udlover dusør

Hadsund Dyrehave har meldt sagen til Nordjyllands Politi, og dyrehaven går nu ud med en dusør på 10.000 kroner i håbet om, at det vil kunne få nogen til at give lyd fra sig og komme med oplysninger i sagen.

- Jeg har allerede fået et par tip fra nogen, der har set noget i området i nat, men noget afgørende har vi ikke, så jeg hører meget gerne fra nogen, der ved noget om det her, siger Bent Rytter.

Der er tale om tre hjorte og muligvis nogle hundyr, der pludselig er forsvundet fra dyrehaven, der støder op til Hadsund Egnsmuseum, som er et kulturhistorisk museum i Hadsund.

Haven havde tilbage i sommeren 2016 indbrud, dengang forsvandt samtlige gedekid fra stedet.


Seneste nyt

fra Nordjylland