Se video: Det er et kæmpe tab for nordjyske turisme at hotellet er væk

Det er svært at sætte tal på, hvor hårdt tabet af Svinkløv Badehotel vil få for Nordjylland, men stedet var unik og ses ikke andre steder i dansk turisme, siger direktør.

Direktøren for VisitNordjylland, Lars Enevold Pedersen, er ikke et sekund i tvivl om, at tabet af Svinkløv Badehotel vil få betydning for nordjysk turisme. Men hvor stort et økonomisk tab det vil betyde, er han ikke sikker på.

- Det er svært at sætte tal på helt konkret, for det er de bløde værdier, vi taler om.  Svinkløv var toppen, noget af det bedste vi havde langs vores kyst, men hvad værditabet er, det er svært at sige, for det handler om image, og  det er svært at sætte tal på, men ingen tvivl om, at det får en betydning, at vi ikke længere har det sted, siger Lars Enevold Pedersen.

Han tøver ikke med, at kalde stedet helt unik.

- Man har været rigtig dygtig til at bevare stedet, og man har skabt en ånd, der er helt unik, og som ikke ser andre steder i dansk turisme, siger direktøren fra VisitNordjylland.

Lars Enevold Pedersen har selv brugt stedet aktivt i forhold til at vise Nordjylland frem for udenlandske gæster, idet han mener, at stedet var et ikon for det billede, man gerne ville tegne og fortælle om Nordjylland.

- Vi vil gerne markedsføre natur og fred og ro og høj kvalitet. og det mødtes lige præcis på Svinkløv Badehotel, siger Lars Enevold.


Seneste nyt

fra Nordjylland