Sultestrejker for klimaet: Det er gået over al forventning

Siden folketingsvalget blev udskrevet, har Mikkel Brix fra Frederikshavn sultestrejket for at sætte fokus på klimaet.

Mikkel Brix fra Frederikshavn har sultestrejket hele valgkampen. Han sultestrejker for at sætte fokus på klimaet.

Sultestrejken startede han da statsministeren udskrev valg til Folketinget den 7. maj. Nu er der gået fire uger, siden han påbegyndte sin strejke.

- Jeg synes, det er gået over al forventning. Fem partier har i alt nævnt det på en eller anden måde eller skrevet til mig, så det er jo super fedt. Det er næsten halvdelen af partierne. Så er det jo bare et spørgsmål, om der ligger handling bag, og det finder vi jo ud af efter valget i morgen, siger Mikkel Brix.

Men selvom han er glad for den opmærksomhed han og klimaet har fået i valgkampen, har det været hårdt for den 19-årige gymnasieelev.

- De sidste 14 dage har jeg været meget brændt af. Der har ikke været noget energi overhovedet. Jeg bruger det meste tid på at sove. Jeg er meget øm i min krop og er meget udmattet, siger han.

Det kunne måske være fristende lige at snige et lille måltid ind, men det afviser Mikkel Brix. Og det er der en god grund til.

- Jeg har overhovedet ikke spist noget de seneste fire uger. Det havde været mere farligt for mig at ’snyde’ små måltider ind, end rent faktisk at holde hele valgkampen, siger Mikkel Brix.

Mikkel Brix har ikke vejet sig inden han gik i gang med sultestrejken, så hvor mange kilo, han har tabt sig, kan han ikke præcist sige.

Under forløbet har han også haft kontakt med en læge af flere omgange, som har givet grønt lys for at forsætte strejken, da hans krop har været sund og rask.  

Mikkel Brix’ sultestrejke har også vakt international opmærksomhed. Blandt andet har den svenske klimaaktivist Greta Thunberg fortalt om hans sultestrejke til sine knap 665.000 følgere på Twitter.


Seneste nyt

fra Nordjylland