To hunde kommet til skade i hundeskov: - Det er horribelt, at man efterlader en skov i den her tilstand

Hundeejerne mener, at hundene er blevet spiddet af grene, der er blevet efterladt efter at Aalborg Kommune har fældet træer i hundeskoven.

En tur i hundeskoven forleden gik ikke som den plejede for Mike Grunnet og hans hund Huxi.

- Han er løbet ned i et eller andet hul imellem alle grenene, og der er så stukket en pind op, som har gjort, at han er blevet spiddet, siger Mike Grunnet, der er ejer af hunden Huxi, som kom slemt til skade efter en tur i hundeskoven i Aalborg Øst.

 

Inden for en måned er to hunde endt hos dyrlægen, efter de har været i hundeskoven på Budumvej i Aalborg Øst.

De mange grene på skovbunden i hundeskoven er kommet efter, at Aalborg Kommune har fældet flere træer på området, fordi skovarealet havde brug for udtynding.

- Jeg synes bare, at det er for dårligt, at man ikke gør mere ved det, at man ikke vælger at rydde op efter sig på en ordentlig måde. Det er altså levende væsner, vi har med at gøre, siger Mike Grunnet.

Mike Grunnet med sin hund Huxi.
Mike Grunnet med sin hund Huxi.
Foto: Arkivfoto/Simon Mølgaard

Når Aalborg Kommune rydder op efter træfældninger i naturarealer som hundeskoven på Budumvej, forsøger de at rydde så lidt op som muligt og lader naturen klare resten.

-  Når man slipper hunde fri, og de leger og tonser rundt derude, så må man nok forvente at det er noget af det, som måske kan ske, siger stadsgartner i Aalborg Kommune, Kirsten Lund Andersen.

Huxi er ikke alene

Huxi er ikke den eneste hund, der er kommet til skade i hundeskoven. Også en anden hund har måtte en tur forbi dyrlægen efter besøg i hundeskoven.

- Han (hunden red.) har beskadiget både muskler og nogle lymfekirtler, siger Mike Grunnet.

Først troede Mike Grunnet at hunden Huxi havde vredet rundt på foden, men da han så blod under det ene forben på Huxi, skyndte han sig at tage Huxi med til dyrlægen. Her kunne dyrlægen konstatere, at Huxi havde fået et hul i musklen og måtte syes.

- Jeg kan vitterligt forestille mig, at det må være sådan det føles for en forælder at aflevere et barn, der skal opereres, siger Mike Grunnet.

Ikke kun Mike Grunnet, også mange andre hundeejere, har klaget over kommunens oprydning efter der er tyndet ud i skoven.

- Jeg synes, at det er horribelt, at man efterlader en skov i den her tilstand. En skov, der har været samlingspunkt og en glæde for familier at komme i med deres dyr. Og så efterlader man den i en stand, hvor den faktisk er farlig, siger Anita Lesager Haas, der også er hundeejer og flittig bruger af hundeskoven.

Det er grene som disse, Aalborg Kommune har ladet ligge efter udtyndingen af hundeskoven.
Det er grene som disse, Aalborg Kommune har ladet ligge efter udtyndingen af hundeskoven.
Foto: Arkivfoto/Simon Mølgaard

Kan det ske igen?

Mike Grunnet er bange for konsekvenserne, hvis grenene får lov at blive liggende i skovbunden.

- Jeg tænker, hvornår sker det næste gang. Hvilken hund kender jeg, der kommer til skade, fordi de løber og leger i skoven, siger Mike Grunnet.

- Det er selvfølgelig uheldigt for den hundeejer, der oplever, at en hund får et kødsår. Det kan jeg godt forstå en forskrækkelse i – bestemt, siger Kirsten Lund Andersen.

Næste gang I skal ud at fælde træer i et andet skovareal. Vil I så tage det her forbehold med, at der er hunde, der er kommet til skade, eller vil I gøre proceduren som I plejer?

- Det ville være snyde dumt ikke lige at tænke sig om, siger stadsgartneren.

Indgang på eget ansvar

På skilte ind til hundeskoven står det tydeligt, at det er på eget ansvar, at man benytter skoven.

- Jeg ved godt, at det er mit eget ansvar at passe på min hund, men jeg synes bare, at Aalborg Kommune de skylder, når de vælger at lave sådan et arbejde, som uden tvivl har været for at forbedre skoven, så burde de altså også rydde op efter sig og ikke ignorere, at der er to hunde, der er kommet til skade nu, siger Mike Grunnet.

Hvis ikke kommunen vil gøre mere ved oprydningen i hundeskoven, vil hundeejerne selv tage affære og få det, de selv mener, er farlige grene ryddet af vejen.


Seneste nyt

fra Nordjylland