Togbrand: Det er måske en personfejl, der er skyld i brande

Det er formentlig mangel på vand i askekassen på tog, der har gjort, at gløder er sprunget ud på tør mark

Det er rigtigt kedeligt, og sådan skal det ikke være. Sådan lyder det fra næstformand i foreningen, der står for veterantoget Limfjorden, Mike Lynge Stefansen, efter toget onsdag eftermiddag var årsag til en stribe naturbrande ved Gistrup.

Mike Lynge Stefansen forklarer, at årsagen til brandene, formentlig skal findes i, at den askekasse, der samler afbrændt kul, ikke i tilstrækkeligt omfang er blevet vandet. Det er så blevet både tør og overfyldt.

- Det er ellers noget, vi er meget striks omkring at gøre. Men der er nok ikke kommet nok vand på, og så er nogle af gløderne spruinget ud fra askekassen og ud på den knastørre jord, fortæller Mike Lynge Stefansen.

Toget er sidst på eftermiddag onsdagen kørt i remisen på Aalborg Banegård, og her mødes en række folk fra foreningen.

- Vi skal nu gennemgå forløbet og finde ud af, hvad der er sket. Meget tyder på, at det er en personfejl, og det er selvfølgelig meget beklageligt, siger Mike Lynge Stefansen.

Toget var på tur fyld med publikum, der kørte med det gamle tog på strækningen fra Aalborg Banegård over Østeraadalen og Gug og Gistrup og videre til Østhavnen.


Seneste nyt

fra Nordjylland