Konservative får et nordjysk mandat: - Det er noget vi har trængt til

Hvem der skal repræsentere de nordjyske konservative i Folketinget vides først, når de personlige stemmer er talt op.

Det Konservative Folkeparti har fået en stor fremgang til folketingsvalget. På landsplan er partiet blevet fordoblet og går fra 6 til 12 mandater.

Også i Nordjylland har det gamle parti oplevet fremgang. De fik 4,9 procent af de nordjyske mandater og det betyder, at Nordjylland igen får et konservativt mandat i Folketinget.

Det er endnu uklart, hvem af de nordjyske kandidater, der skal repræsentere de konservative på Christiansborg.

- Det er selvfølgelig spændende at se, hvordan stemmerne er faldet, og hvem der kommer på Christiansborg. Vi glæder os i den grad over, at vi har fået et kredsmandat. Det er noget vi har trængt til i lang tid, siger Per Larsen, som er spidskandidat for Det Konservative Folkeparti i Nordjylland og dermed er i spil til at skulle repræsentere Det Konservative Folkeparti i Folketinget.

Han mener, at det ikke kun er en sejr for de konservative i Folketinget.

- Det kan betyde meget for vores byrådsgrupper og regionsrådsgruppe og partiorganisation i det hele taget, at vi har en tæt connection til Christiansborg. Så det er en stor sejr, at vi har fået et mandat igen, siger Per Larsen.

På trods af de konservatives fremgang på såvel landsplan som i Nordjylland, så ser det ud til at partiet kommer til at sidde i opposition.

- Det er jo også en mulighed for at drive politik, at man sidder i opposition. Det har vi prøvet før. Vi er ikke dem, der sidder med korslagte arme. Vi plejer at søge indflydelse der, hvor det er muligt, og som nordjyde skal man selvfølgelig forsøge at kæmpe for nordjyske interesser, siger Per Larsen.


FV19 - Folketingsvalg

060619 Christina Egelund

LA-profil efter valgnederlag: - Afviser ikke at stille op igen

Christina Egelund

Formænd: Vi begik for mange fejl

070619 Mette Frederiksen

play Hvis Mette bliver statsminister: - Nordjylland er mit udgangspunkt

mette frederiksen 1.maj

Mette Frederiksen inden forhandlinger: Jeg udelukker ikke nogen

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland