Fars Legestue: - Det er nogle andre problemer man snakker om

I Aarhus og København har de allerede haft succes med det, og nu forsøger de også i Aalborg med konceptet Fars Legestue.

Et legerum fyldt med klodser, madpakker, fædre og deres børn.

Det lyder måske ikke så usædvanligt, men det er faktisk et helt nyt initiativ i Aalborg.

I anledning af Mens Health Week har Aalborg Sundhedscenter forsøgt med en pop-op legestue for fædre og deres børn. Legestuen gavner nemlig ikke kun børnene, men også fædrene.

- Jeg var glad, da jeg hørte, at der var noget her, der blev stillet til rådighed for os fædre, siger Jesper Kjeldsen, der er far til Julius på 10 måneder.

Legerummet på Aalborg Hovedbibliotek er for en formiddag blevet til Fars Legestue.

- Jeg tænkte, at det kunne være en fed måde at få vent nogle tanker om: udvikler dit barn sig også sådan her? Men også bare få snakket med nogle almindelige voksne mennesker, siger Jesper Kjeldsen.

Mere bold end brystsmerter

Fars Legestue er et tilbud for mænd på barsel, hvor fædre kan mødes og snakke om alt fra fodbold til bleer.

- Det man ved, det er at gøre noget og gøre det sammen med andre, det er fremmende for et godt mentalt helbred, siger leder for sundhedsfremme hos Aalborg Sundhedscenter, Mads Borgstrøm-Hansen.

- Det er helt unikt, at jeg kan tage ham med herind, og vi bare er ham og mig sammen med en masse andre fædre, der er nogle andre ting, man snakker om og andre problemstillinger, siger Jesper Kjeldsen.

- Det med at komme ud og møde folk, det er det, der er det vigtige. At det er fædre, det er lidt lige meget. Arrh måske er det lidt fedt, at det ikke kun er mødre, man møder, siger Simon Kristensen, der er far til Tau på ni måneder.

En tilbagevendende ting?

Dagens legestue for fædre og deres børn er indtil videre det eneste planlagte af sin slags i Aalborg.

Hvis der er interesse i at gøre det her til en ting, er I så parate til at hjælpe til?

- Så afgjort. Vi har kun en interesse i at styrke fædrenes sundhed og understøtte fædrene i deres fædre-rolle, svarer Mads Borgstrøm-Hansen.

Hvis Fars Legestue fremover bliver en tilbagevendende ting, så pakker Jesper Kjeldsen gerne madpakken igen til ham og Julius igen.

- Når vi har et samfund, der er så fantastiske til at stille sådan nogle muligheder op for os, så synes jeg også, at man skal gribe dem og ikke bare lade det passere forbi, så jeg vil helt klart være klar på det, siger Jesper Kjeldsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland