DF utilfredse med millionforlig i sygehussag: - Det er penge ud ad vinduet

Det koster Region Nordjylland 15 millioner kroner at undgå en voldgift i en byggestrid efter renoveringen af Hjørring Sygehus. Dansk Folkeparti havde foretrukket et retsopgør.

En byggestrid efter renoveringen af Hjørring Sygehus er nu endt med, at Region Nordjylland betaler 13.25 millioner kroner til entreprenørvirksomheden NCC og totalrådgiverfirmaet CF Møller.

De to firmaer havde krævet ekstrabetalingen, fordi byggeriet trak ud med næsten 11 måneder på grund af de besværligheder den fortsatte sygehusdrift betød for byggeriet. Men det burde firmaerne have forudset, mener Dansk Folkepartis fire medlemmer af Regionsrådet, som hellere så sagen afgjort i en voldgift.

quote Dansk Folkeparti går ikke med til, at store firmaer stikker snablen ned i de offentlige kasser i et sundhedsvæsen, der har hårdt brug for pengene

Erik Høgh Sørensen, medlem af Regionsrådet

- Vi har af forvaltningen fået af vide, at vi havde en god sag, og derfor mener vi, regionen kunne vinde den i en voldgift. Dansk Folkeparti går ikke med til, at store firmaer stikker snablen ned i de offentlige kasser i et sundhedsvæsen, der har hårdt brug for pengene, siger Erik Høgh Sørensen, medlem af Regionsrådet.

Formand for Region Nordjylland, Ulla Astman havde et stort flertal i ryggen, da forliget blev godkendt. Faktisk var det kun Dansk Folkeparti, der stemte imod. Ifølge Ulla Astman kunne en voldgift have endt meget dyrere for regionens pengekasse.

- Det kan gå begge veje i sådan en sag, og vores vurdering har været, at vi bedst har tjent regionens interesser ved at indgå dette forlig, og det er der bred enighed om, siger Ulla Astman.

Artiklen fortsætter under videoen.

Se indslaget her.

Et forlig til 15 millioner kroner

Hovedentreprenør på renoveringen af Hjørring Sygehus havde i udgangspunktet krævet 14.3 millioner kroner for den forsinkede byggeproces. Den 18.12.2018 fik de håndslag på at få 6 millioner kroner i et forlig.

quote Det er som at smide penge ud ad vinduet, samtidigt med at vi fyrer folk på sygehusene – også i Hjørring for at spare penge. De forhandlinger der har ført til forliget, er ført bag lukkede døre

Erik Høgh Sørensen, medlem af Regionsrådet

Totalrådgiverfirmaet CF Møller havde på forhånd krævet 13.6 millioner kroner. De har netop indgået et forlig, der giver dem 7.25 millioner kroner. Med de sagsomkostninger der er løbet op, koster forliget Region Nordjylland samlet godt 15 millioner kroner.

- Det er som at smide penge ud ad vinduet, samtidigt med at vi fyrer folk på sygehusene – også i Hjørring for at spare penge. De forhandlinger der har ført til forliget, er ført bag lukkede døre, og det har jeg det svært med som demokratisk valgt. Jeg synes ikke, regionen har forvaltet ordentligt i denne sag, siger Erik HøghSørensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland