Det er tid til handling i sagen om Im

På TV2/Nord er vi på jagt. Vi ville så gerne finde bare ét menneske, der synes at det er en god ide at udvise den lille Im og hendes mor Suthida Nielsen. Bare én person, der vil stille sig op foran et af vores kameraer og sige: Ja, jeg synes, de skal forlade Danmark.

Vi har spurgt højt og lavt, her, der og alle vegne. Og vi har ikke fundet nogen. Mennesker, der normalt kun kan enes om at være uenige, står på tæerne af hinanden for at få lov til at fortælle, hvor meget de er imod, at Im og Suthida skal smides ud. Og det er der ikke noget at sige til.

Sagen er indlysende. Reglerne er helt i skoven. Og konsekvenserne for Im og Suthida er umenneskelige.

Politikerne har travlt. Ikke med at handle, desværre. Men med at vride hænder. De beklager og forsvarer sig med, at sådan at reglerne. Men ved I hvad, kære folkevalgte. Det er ynkeligt. Hvis I har lavet noget makværk, så er det jeres pligt at lave det om – uden at nogen kommer til skade . Sagen om Im og hendes mor har kørt i månedsvis. Vi ved, at I ved det. For vi har selv fortalt jer det. Hvis I er kommet under tidspres – og det er I, flyet til Thailand går på søndag – så er det jeres egen skyld.

Makværk og smøl skal forhåbentlig ikke gå ud over Im og Suthida. Det er tid til at handle, ikke til at snakke.

PS: Kære politikere: Vi skal nok holde jer orienteret om sagen – også fremadrettet. Det er et løfte.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland