Ydmyg Søren Gade: - Det forpligter

Med næstflest stemmer af alle opstillede til Europa-Parlamentsvalget er Søren Gade klar til at trække i arbejdstøjet.

Søren Gade (Venstre) blev den helt store stemmesluger i det nordjyske til Europa-Parlamentsvalget søndag. Med 201.626 personlige stemmer på landsplan var Venstre-politikeren den politiker, der fik næstflest stemmer ved valget – kun overgået af partifællen Morten Løkkegaard.

Af de godt 200.000 personlige stemmer på Søren Gade kom 61.071 fra nordjyske vælgere.

- Det er sådan lidt uvirkeligt, siger Søren Gade.

- Det er et langt bedre resultat end, hvad vi havde turdet håbe på. Derfor er det med stor ydmyghed, jeg ser på det tal. Det er mere end 200.000 borgere, som har valgt at sætte et kryds ved mig og jeg er godt klar over, at det forpligter.

Når Søren Gade begynder sin femårige valgperiode i Europa-Parlamentet, er det med en klar politisk dagsorden.

- Det bliver det, jeg har talt om i valgkampen. Vi skal have styr på de ydre grænser og migration, den grønne omstilling skal foregå i Europa og ikke kun i Danmark, mere frihandel og så skal vi ikke dele sociale ydelser rundt til en hel masse borgere i Europa. Det underminerer tilliden til systemet, siger Søren Gade.

Venstre fik i alt fire mandater ved Europa-Parlamentsvalget, hvoraf det fjerde er det såkaldt 14. mandat. Det vil sige, at det er den ekstra plads i parlamentet, Danmark får, når Storbritannien endeligt melder sig ud af unionen.

- Nu er der jo blevet valgt fire fra Venstre heriblandt en landmand ind, som nok vil sætte sig på landbrugsområdet, siger Søren Gade og henviser til partifællen Asger Christensen.

- Fiskeriet betyder meget for os i Nordjylland, så der er ingen tvivl om, at jeg vil prøve at se, om jeg kan få indflydelse i fiskeriudvalget. Men jeg kan ikke lovet det, for det er ikke noget, jeg selv bestemmer, siger Søren Gade.


Seneste nyt

fra Nordjylland