Trækkerdrengene: Det handler om adrenalin og fællesskab

TV2 Nord følger i tre programmer en flok mænd med traktorer i blodet. For trækkerdrengene handler det om adrenalin, motorer og ikke mindst fællesskab.

Traktortræk er en sport, der kræver mekanisk snilde. Det har trækkerdrengene, som TV2 Nord i tre programmer følger, masser af. De elsker maskineriet, adrenalinen og ikke mindst det fællesskab, der følger med, når man sammen går og arbejder på at gøre traktorerne klar til at yde i konkurrencerne. 

- Traktortræk giver et kick. Det er den der adrenalin, man får, når man kommer ind på banen og ved, at nu er det nu, siger Chris Thomsen, der er en af trækkerdrengene, vi følger i programmet. 

quote Det er i stedet for at sætte sig op på et værtshus, drikke 15 øl og blive dumme at høre på. Så har vi det her.

Chris Thomsen

For mange af mændene ligger det i blodet. De er vokset op med traktorer, og for nogle er det både det, de arbejder med, og det de bruger deres fritid på. Der er dog en grund til, at trækkerdrengene bruger store dele af deres tid i værkstedet. Det handler om sammenhold. 

- Det er altid hyggeligt at gå og skrue i maskinerne sammen. Det er fællesskab, og jeg tror ikke, at der var mange, der gad, hvis det ikke var der. Det er i stedet for at sætte sig op på et værtshus, drikke 15 øl og blive dumme at høre på. Så har vi det her, siger Chris Thomsen. 

 
 
Foto: Tor Løkken

Når man er så vild med traktorer, så er der ikke mange muligheder for, hvor man kan bo. Trækkerdrengene har da også alle bopæl på landet, og kunne ikke drømme om at flytte ind i en storby. De skal have plads og frihed til både sig selv og maskinerne. De ved dog godt, at andre kan have fordomme om dem. 

- De tænker sikkert, at vi er nogle bonderøve, og at vi nok er klædt i lort fra top til tå hver dag, men det synes jeg jo ikke er rigtigt, siger Steffen Schultz Andersen. 

 

Du kan se første afsnit af 'Trækkerdrengene' onsdag klokken 19:50 på TV2 Nord Salto eller her på tv2nord.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland