Nibe Festival lukker og slukker: - Det har været et rekordår på alle fronter

Nibe Festival har på trods af vind og regn haft et succesfuldt år med alle sine billetter solgt.

Westlife, MØ, Nephew, Nik & Jay, Suspekt og L.O.C. Det er blot nogle få af de mange store navne, der har gæstet Nibe Festivalen i løbet af de seneste dage.

Men nu er mange dages fest overstået, og personalet bag festivalen kan nu påbegynde det store oprydningsarbejde. Men formentlig tager festivalsmandskabet det arbejde med smil, efter de kan fejre en vellykket festival, der ellers er blevet presset af vind og vejr samt Tall Ships Races, der trak en halv million mennesker ind til Aalborg. 

- Det har været en konge festival, men vi har været udfordret i nogle perioder. Det har været en god 9'er i år. Det ville have været en 10'er, hvis ikke vi havde fået alt det her regn og rusk. Vi er meget glade, vi er meget lettede, og vi er meget stolte over festivalen, siger Peter Møller Madsen, festivalleder hos Nibe Festival. 

Hvordan har vejret påvirket årets festival?

- Jeg ved ikke specielt meget andet, end at vores gæster er hårdføre, og at vores organisation er hårdfør. Alle har performet maksimalt, også gæsterne. Vi har performet uanset vejret, og jeg er rigtig stolt af, at vi kan afvikle under de her betingelser. Det er en rekordfestival, siger Peter Møller Madsen.

Rekordstor omsætning

Mere end 17.000 mennesker har hver dag været forbi festivalen, der har måttet melde totalt udsolgt på sine armbånd. Især de store koncerter omkring klokken 20.30 har trukket gæsterne ind på pladsen, oplyser Peter Møller Madsen.

- Jeg har endnu ikke det fulde overblik over vores regnskab - det kommer vi først til at have om et par måneder - men jeg kan allerede nu sige, at vi får rekordomsætning, og at vi giver overskud, siger Peter Møller Madsen. 

I alt har mere end 4.600 frivillige hjulpet til på festivalen. Festivalsmandskabet skal nu bruge de næste to-tre uger på at rydde op i Skalskoven, så der er pænt og rydeligt til næste år. I oprydningsperioden kommer der nogle gange til at gå op imod 400-500 mennesker og pakke ned. 

Hvad vil i gøre næste år for at få solgt jeres billetter endnu hurtigere?

- Det handler ikke om at få udsolgt hurtigere. Det handler om, at vi bliver ved med at lave en rigtig ambitiøs festival. Så skal billetsalget nok følge med. Al vores fokus ligger på kvalitet og på, at vi gør det ordentligt, siger Peter Møller Madsen.

TV2 Nord fangede festivalleder Peter Møller Madsen, da Suspekt gik på scenen lørdag aften.

Seneste nyt

fra Nordjylland