Idrætsmødet er i gang: - Det her, det skal være stort

I de næste fire dage er idrætsforeninger, kommuner og idrætsorganisationer samlet i Aalborg til landets første topmøde om idræt.

Salen er helt fyldt op i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. Egentlig havde Aalborg Kommune forventet, at omkring 300 ville dukke op, men opbakningen har været stor fra landets idrætsaktører, og derfor kan kommunen torsdag byde velkommen til 650 deltagere på Danmarks første idrætsmøde.

- Det er helt fantastisk at stå her på den første dag til det første idrætsmøde i Danmark. Men der er også blevet løbet hurtigt på forvaltningsgangene. Der er mange medarbejdere, der har en aktie i, at det her kunne lade sig gøre, siger Aalborgs sundheds- og kulturrådmand, Mads Duedahl fra Venstre.

quote Det her, det skal være stort. Det skal forhåbentlig være Skandinaviens største idrætsmøde.

Mads Duedahl, Rådmand

Selve planlægningen af idrætsmødet begyndte først for fem måneder siden, og derfor er Mads Duedahl meget tilfreds med opbakningen:

- Vi er helt overvældede over, at der er så mange, der deltager i konferencen. Det vidner om, at idrætten er noget, der fylder rigtig meget og betyder rigtig meget for mange mennesker, og det kan vi jo kun glæde os over, siger rådmanden.

Hvorfor skal Aalborg have et idrætsmøde?

- Vi er Danmarks førende idrætsby. Vi er utrolig stærke, når det kommer til elitesporten, men vi er også stærke, når det kommer til amatørsporten. Der er aalborgensere hver eneste dag, der er en del af et aktivt, sundt og godt idrætsliv. Så det er helt naturligt, at det skal ligge her. Jeg håber og tror på, at aalborgenserne vil komme ud og opleve et helt fantastisk idrætsmøde i weekenden, siger sundheds- og kulturrådmand i Aalborg, Mads Duedahl. 

Aalborg er de næste dage vært for Danmarks første Idrætsmøde.

Landsstævne som inspiration

Idéen til Idrætsmødet blev grundlagt, da Aalborg var vært for DGI’s Landsstævne i 2017. Her deltog mere end 25.000 gymnaster fra hele landet, og Aalborg Kommune kunne høste et millionoverskud efter stævnet.

På Idrætsmødet får aalborgenserne mulighed for at prøve kræfter med forskellige sportsgrene og idrætsaktiviteter. Torsdag er der ikke meget bevægelse på programmet. Dagen står i stedet på debat og foredrag:

- Jeg forventer, at vi får sat fokus på de mange potentialer, vores område har, og så håber jeg at få en snert af landsstævne-stemningen, for det er noget, vi ser rigtig meget tilbage på i DGI, siger Charlotte Bach Thomassen, der er landsformand for DGI.

Forventningerne til Idrætsmødet er også høje for Lars Rokkjær, der er centerchef i bordtennisklubben B75 i Hirtshals. Han er inviteret til at give et oplæg om B75’s succes, men han regner også med at få tid til at netværke på Idrætsmødet:

- Jeg har allerede networket, det er jo en vigtig ting, vi taler med hinanden og bygger et netværk. Det er jo uundværligt. Jeg håber, at jeg kan få vores budskab ud som oplægsholder, og så håber jeg også, at jeg selv kan blive inspireret, siger Lars Rokkjær fra B75 Hirtshals.

Den første dag på Idrætsmødet er knap nok gået, men ambitioner for de næste år er allerede høje for sundheds- og kulturrådmanden: 

- Det her, det skal være stort. Det skal forhåbentlig være Skandinaviens største idrætsmøde. Det skal være her, man kommer, hvis man er fagmand og vil vide noget mere om idræt, men det er også her, man skal komme fra hele landet, hvis man har lyst til at være med til en folkefest, hvor der er gang i hele Aalborg, siger Mads Duedahl.

Du kan se hele interviewet med sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl (V) her. 

Seneste nyt

fra Nordjylland