Rådet For Bedre Hygiejne: Det kræver ildsjæle at gøre som i Mariagerfjord

Personalet i ældreplejen i Mariagerfjord Kommune er blevet mere omhyggelige med deres håndhygiejne, men det kunne ikke lade sig gøre uden ildsjæle, siger Rådet For Bedre Hygiejne.

Det kan virke ret simpelt, at man skal huske at vaske hænder, men det kræver alligevel en del arbejde at få alle med på idéen om, at det skal gøres meget mere og meget mere omhyggeligt end før.

Derfor har det også krævet en del at få personalet i Mariagerfjord Kommunes ældrepleje til at have mere fokus på håndhygiejne.

- Det at stå ved håndvasken, det er ret nemt. Det der er det svære, er at få en stor gruppe af mennesker til at gå i samme retning samtidig. Den indsats som personalet i bredforstand har gjort, men især den indsats hygiejnesygeplejerske ved Mariagerfjord Kommune Charlotte Andersen har været ildsjæl omkring, har gjort en afgørende forskel, fortæller sekretariatschef ved Rådet For Bedre Hygiejne, Lars Münter.

Resultaterne i Mariagerfjord Kommune har været overvældende. På de fem plejecentre der har været med i hygiejneprojektet i Mariagerfjord Kommune er antallet af urinvejsinfektioner faldet mellem 70 og 86 procent.

- Det, som man i mange kommuner kan skrive sig bag øret, er at det at have en hygiejnesygeplejerske som fagligt fyrtårn, det er en fantastisk god ting, siger Lars Münter.

Rådet for Bedre Hygiejne har fornyelig tildelt Mariagerfjord Kommune Hygiejneprisen for deres indsats med bedre håndhygiejne.

Prisen fra Rådet For Bedre Hygiejne og de rosende ord for deres indsats med at ansætte en hygiejnesygeplejerske tager de glade i mod i Mariagerfjord Kommune, men de vil ikke lade alt rosen gå deres vej.

- Udvalget, politikerne og alle i byrådet er meget stolte over, at vi har så dygtigt personale i kommunen. Det er mest sygeplejersken og personalet, der skal have ros, siger formand for sundhedsudvalget i Mariagerfjord Kommune, Jan Thorbøll Andersen.

Kommunen har valgt at investere en hygiejne sygeplejerske, fordi de mener, at det altid er godt at forebygge. Jo mere de kan forebygge jo mere kan de hjælpe de ældre, så de undgår at få infektioner.

- Det er simple ting, der skal til for at holde infektioner væk, og det kan give os alle sammen inspiration, slutter Jan Thorbøll Andersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland