Det pallitative afsnit i Farsø modtager Patienternes Pris 2019

Det palliativt afsnit på Farsø Sygehus tager sig af lindrende behandling af uhelbredeligt syge og døende patienter, og de gør det på en yderst professionel og empatisk måde, viser indstillingerne. Onsdag modtog afsnittet Patienternes Pris 2019.

Det er Patieninddragelsesudvalget i Region Nordjylland, der hvert år udpeger modtagerne af Patienternes Pris - på baggrund af patienternes indstillinger. Årets prismodtager adskiller sig dog lidt herfra, idet det her, i sagens natur, for det meste er de pårørende der har indstillet afdelingen.

- Det er et fantastisk personale. De tog sig altid god tid og havde altid tid til at tale med min mor, inden de f.eks. skulle vende hende eller vaske hende. Det hele var så omsorgsfuldt og værdigt, ikke bare i forhold til patienten, men også til os som pårørende. De har tid til at lytte til os og det, vi tænker på og bekymrer os om. De formår at sætte livskvalitet i højsædet både for patient og pårørende, så det er meget fortjent, at de vinder prisen, siger pårørende til tidligere patient, Rikke Bartholomæussen.

Afsnitsledende sygeplejerske Troels Bjørn er rørt og beæret over at modtage prisen.- Vores patienter er som regel meget ressourcesvage, og de pårørende befinder sig i en krisesituation, så jeg er meget beæret over, at de har taget sig tid til at indstille os. Jeg er meget glad for, at vi som det lille afsnit, vi er, kan modtage så flot en pris. Det er stort. Og virkelig flot arbejde af personalet, siger Troels Bjørn.

Jens Ibsen, formand for Patientinddragelsesudvalget i Region Nordjylland siger om valget af årets prismodtager:

- Vi kan se i indstillingerne, at både patienter og pårørende har oplevet stort menneskeligt overskud, empati og livskvalitet på afsnittet. En skriver endda, at det har været lindrende for hele familien – ikke kun patienten. Det varmer, og man bliver så glad over, at personalet har det overskud og ikke mindst de kompetencer, der gør den sidste tid til en god tid for patienter og pårørende.

 

Palliativt Afsnit fik onsdag overrakt prisen, der ud over æren også består af et maleri af en anerkendt kunstner samt 25.000 kroner. 

Prisen blev første gang blev uddelt af Patientinddragelsesudvalget i 2010.

Tidligere prismodtagere er:

2018 - Psykiatrien

2017 – Kardiologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital

2016 – Ortopædkirurgien, Aalborg Universitetshospital, Farsø

2015 – Nyremedicinsk Afdeling, Aalborg Universitetshospital

2014 – Mammakirurgisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital

2013 – Brønderslev Neurorehabiliteringscenter, Regionshospital Nordjylland

2012 – Børneafdeling 303b, Aalborg Universitetshospital

2011 – Tværfagligt Smertecenter, Aalborg Universitetshospital

2010 – Skagen Gigt- og Rygcenter, Regionshospital Nordjylland

 


Seneste nyt

fra Nordjylland