"Det tabte land": Poul Anker Bech bliver til teater

Vendsyssel Teater er med "Det tabte land" klar med sin største satsning nogensinde. Foto: Tommy Hald

02:04

Vendsyssel Teater er i gang med teaterets største satsning nogensinde. En teaterforestilling om den nordjyske maler Poul Anker Bechs liv.

1 af 2

Vendsyssel Teater er i gang med teatrets største satsning nogensinde. En teaterforestilling om den nordjyske maler Poul Anker Bechs liv.

Stykket ”Det tabte land” er skrevet specielt til Vendsyssel Teater og i dag var det store ensemble for første gang alle samlet på teateret.

-Jeg er helt vild glad for at stå her i dag. Ikke mindst, fordi det var fem år siden idéen blev lanceret første gang, siger teaterdirektør Lars Sennels fra Vendsyssel Teater.

Maleren Poul Anker Bech tvivlede hele sit liv på, om de billeder han skabte var gode nok.

-Det er den tvivl der nogle gange har gjort, at han har skabt nogle helt fantastiske ting, siger stykkets instruktør Ina- Mirian Rosenbaum.

Traditionen tro, deler teaterdirektøren en rose ud til alle, der første gang skal være med i en forestilling på teateret. I dag var der otte af slagsen.

-Det er ret enestående, at der er otte der ikke har været her før. Det er ikke ret tit, at vi både har en koreograf, en scenograf, en instruktør, dansere og sangere og skuespillere. Vi kommer hele paletten rundt i den her forestilling, siger teaterdirektør Lars Sennels.

”Det tabte land” er skrevet af dramatikeren Jesper Bræstrup Karlsen. Musikken er komponeret af Nicklas Schmidt og indspillet af Aalborg Symfoniorkester.

Forestillingen har urpremiere den 19. september.

Flere nyheder fra TV2 Nord