Det vælter ind med dyr i forfærdelig tilstand

Dyrenes Beskyttelse slår alarm - mange dyr i elendig tilstand efterlades her i sommertiden.

Hver eneste dag modtager Dyrenes Beskyttelse papkasser med killinger og katte, hvis ejere er blevet trætte af at have dyr. De heldige bliver sat udenfor internaterne, mens de uheldige i nogle tilfælde ender direkte i skraldespanden.

Også på Nordjyllands Internat får man væsentlig flere dyr ind, end man kan afsætte.

- Det, der overrasker mig mest, er, hvor dårligt dyrene har det. Mange ejere har rigtig dårlig moral, siger René Skall, der er souschef ved Nordjyllands Internat.

Han fortæller, at man på Nordjyllands Internat får flest katte ind, men at der også kommer flere og flere hunde til.

Indenfor den seneste måned er der flere eksempler i Nordjylland på, hvordan folk har forladt dyrene til en ubehagelig skæbne.

I Ryå blev fire kattekillinger tidligere på måneden fisket op stærkt forkomne. De cirka tre uger gamle katte var smidt i vandet. Den ene blev man nødt til at aflive.

Et andet eksempel er en kat, der blev fundet i en papkasse, der var tapet til og smidt i en affaldscontainer uden mad og vand.

Når Nordjyllands Dyreinternat får dyrene ind, forsøger de at få raske dyr ud i plejefamilier, der kan passe på dem til de er 12 uger og klar til videreformidling. Der er nemlig ikke plads til de mange efterladte dyr på internatet.

Lige nu er ti hold katte i plejefamilie, mens tre hold stadig venter på, at der er nogle, der kan tage dem i pleje.

Nogle af dyrene er i en tilstand, hvor de er bedst tjent med at blive befriet for deres lidelser og aflivet.

De mange syge dyr er en kraftig belastning på dyreinternaterne, da de kræver ekstra omsorg og pleje. I 2013 havde Dyrenes Beskyttelse dyrelægeregninger for 11 millioner kroner, mens alt tyder på, at det beløb i 2014 bliver langt højere.


Seneste nyt

fra Nordjylland