Det vælter ind med hår

Hår i lange baner og i alle farver vælter ind hos Toftild Alternativt Hår i Aalborg. Donationshåret kommer fra mennesker, der ønsker at give deres hår til parykfremstilling.

Igennem flere måneder har der dagligt været hår i posten hos Toftild Alternativt Hår i Aalborg. Firmaet arbejder hver dag med parykker til mennesker, der savner deres eget hår. Mange af dem er kræftpatienter i kemobehandling.

- Hver dag lander en stak kuverter på mit skrivebord med hestehaler og fletninger fra hele landet. Ofte med en personlig hilsen. Der er mange bevæggrunde bag donationerne. Det kan man læse ud af de breve, folk ofte sender med. Mange vælger også at komme ind til os og aflevere håret personligt. Hver dag får jeg mails med spørgsmål om, hvordan man skal gøre, hvis man vil donere sit hår, siger indehaver Lise Toftild.

Lige nu er ca. 135 hestehaler og fletninger klar til afsendelse til den fabrik, der fremstiller parykker for Aalborg-firmaet. Planen er at sende håret direkte til fabrikken og følge produktionen af parykkerne, som senere skal doneres gratis til børn og unge, der er ramt af kræft, og som ønsker sig en paryk i ægte hår, fortæller Lise Toftild.

- Vi ved endnu ikke, præcist hvor mange parykker vi kan få fremstillet af det hår, vi har modtaget, da det er første gang, vi sætter projektet i gang, men med alt det hår, vi har nu, kan ideen helt sikkert realiseres. Det er helt fantastisk, hvad vi har modtaget af hår de sidste måneder. Vi håber at kunne give noget tilbage til de mennesker, der danner grundlaget for det, vi arbejder med hver dag, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland