Det ved vi om rockerklubben Satudarah

Arkivfoto. Foto: Søren Bidstrup / Scanpix

Rockerklubben Satudarah flytter nu til Aalborg. Men hvem er de egentlig?

Mens de fleste har hørt om rockerklubberne Hells Angels og Bandidos, så er rockerklubben Satudarah forholdsvis ukendt.
Satudarah har sine rødder i Holland, hvor klubben fik sine første medlemmer tilbage i 1990.

De første medlemmer var indvandrere eller efterkommere af indvandrere - hovedsagelig fra den tidligere hollandske koloni Indonesien.

Klubben ser sig selv som værende multietnisk med sin indonesisk/hollandske baggrund.  Navnet Satudarah er indonesisk og betyder "ét blod". Det skulle symbolisere, at alle, uanset race og kultur er, lige for gruppen. Klubben har siden 1990 været aktiv i Holland, men i 2012 udvidede klubben til Tyskland og Belgien, og siden har den hollandske multikulturelle rockerklub vokset eksplosivt, og i dag har klubben afdelinger i 20 lande heriblandt Spanien, Sverige, Norge og Danmark.

I udlandet er rockerklubben flere gange blevet koblet sammen hashhandel, våben, vold og narkokriminalitet, og samtidig har klubben været i tæt konflikt med blandt andet Hells Angels i Tyskland og Holland.

Læs også Bekræftet: Rockerklubben Satudarah flytter til Aalborg

Satudarah har siden klubbens indtog i Danmark ligget på Sjælland i Bagsværd, hvor der flere gange har været rygter om, at klubben ville udvide til flere byer.  

Ifølge kilder ved Nordjyllands Politi flytter Satudarah nu vest og nord på til Nordjylland, hvor klubben i juni vil flytte ind på Nørre Tranders Vej i Aalborg - Hells Angels gamle klubhus.