Erhvervskommentator om Kids Coolshop: Det vil give en ny og interessant situation

Top-Toy har haft en kæmpe del af det danske legetøjsmarked. Deres konkurs og Coolshops mulige satsning får stor betydning for markedet.

Vi har set deres butikker i efterhånden mange år, og det er den legetøjsforretning, der har fyldt allermest i det danske gadebillede, men fra den 28. december var det slut. Fætter BR måtte dreje nøglen om, og den suverænt største spiller på legetøjsmarkedet var fortid. 

I kølvandet på konkursen er der dog nye ting på vej. Stifter og medejer af Coolshop, Jacob Risgaard, meldte sig torsdag på banen, da han meldte ud, at han og Kids Coolshop muligvis ville overtage dele af butikkerne, varelageret samt de ansatte i Fætter BR. 

-  Det er jo interessant, at der lige pludselig har åbnet sig nogle sorte områder, hvor der er langt til en legetøjsbutik. Det er klart, at de her områder, hvor der er mange mennesker, det er altid spændende, fortæller Jacob Risgaard torsdag formiddag. 

Og det skal man ikke tage for givet. Det mener i hvert fald TV2 erhvervskommentator Ole Krohn. 

- Det er et interessant og et seriøst bud, som jeg vurderer det, fortæller Ole Krohn. 

Kids Coolshop har i forvejen legetøjsbutikker rundt om i Danmark. De er dog en meget lille spiller på markedet i forhold til, hvad gigantiske Fætter BR var. Men det kan konkursen lave om på. 

- Det er jo sådan, at han har ni butikker i øjeblikket, og kan han få et tocifret antal butikker oven i det, så begynder det for alvor at batte noget. Så går vi jo fra, at BR har været enerådende på markedet på mange måder, og de andre har været nogle små, bitte spillere, til at vi får en mellemstor aktør, fortæller Ole Krohn. 

Der er ind til nu ikke lavet nogle aftaler mellem Jacob Risgaard og Top-Toy, der er koncernen bag de konkursramte Fætter BR-butikker. Der kan det undre, hvorfor Coolshop nu melder deres interesse offentligt. 

- Han må have en fornemmelse af, at han er ved at få fat i noget stort her. Sandheden er, at han er den eneste officielle byder, der har budt sig til. Dem han skal holde øje med over skulderen, det er faktisk familien Gjørup. Det er dem, der ejede Fætter BR, før de solgte til en kapitalfond. Til sidst inden de gik konkurs ejede de 25 procent. Spørgsmålet er, om de vil prøve at få nogle kirsebærrene plukket og så måske starte et mini-BR, fortæller Ole Krohn. 

Koncernen Top-Toy, der ejede Fætter BR og Toys'R'Us, gik konkurs den 28. december efter at have været i betalingstandsning i en kort periode. 


Seneste nyt

fra Nordjylland