DF: Det er en ekstraordinær situation for landbruget

Nordjyske Lise Bech, der er landbrugsordfører for Dansk Folkeparti, er klar til at hjælpe landbruget, der er massivt tørkeramt.

Det nordjyske folketingsmedlem og landbrugsordfører for Dansk Folkeparti, Lise Bech, melder sig nu i koret af politikere, der er klar til at give de trængte landmænd en økonomisk håndsrækning på baggrund af den seneste tids massive tørke.

- Det er meget alvorligt det, der sker i år og yderst sjældent, det der sker, og ja, jeg er klar til at hjælpe og er allerede i dialog med ministeriet omkring, siger Lise Bech.

Det er dermed helt i tråd med miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, der torsdag meddelte, at han er klar til at se fordomsfrit på alle forslag, der kan hjælpe.

Og står det til Lise Bech, så rykker politikerne hurtigt ud med hjælp.

- Landbruget er netop selv kommet med forslag til, hvordan vi kan komme igennem den her krise, og de har henvist til, hvordan vi som politikere kan hjælpe bl.a. ved at rykke rundt på nogle støtteordninger, siger Lise Bech og understreger, at det er sjældent, landbruget står i en så slem situation. 

Lise Bech kalder det en ekstraordinær situation.

- Det er ikke en naturlig krise, det er ekstraordinært, det her, fastslår hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland