DF: Fodboldbøller skal registreres bedre

Dansk Folkeparti vil give fodboldklubberne bedre muligheder for at udveksle oplysninger om bøller.

Det skal være muligt at udveksle oplysninger om fodboldbøller på tværs af superligaklubberne. Sådan lyder forslaget fra Dansk Folkeparti efter weekendens optøjer i forbindelse med en superligakamp i Aalborg.

I dag er det nemlig besværligt for klubberne, der kun kan hente oplysninger om egne ballademagere på eget stadion.

- Det er helt afgørende, at man giver fodboldklubberne på divisionsniveau mulighed for at indsamle og udveksle oplysninger om kendte uromagere.

- Det er meget ofte gengangere, der laver den ballade, som den vi senest så i weekenden, siger retsordfører Peter Skaarup.

- Hvis man giver klubberne det værktøj, så kan man sikre, at dem, som bryder stadionreglementerne, ikke kommer ind.

Forslaget er en genfremsættelse af et forslag, som De Radikale stillede i marts måned sidste år. Forslaget indebærer, at bøllerne kan få karantæne i to år.

Dansk Folkeparti henviser til, at Brøndbys sikkerhedschef Emil Bakkendorff har bakket op om forslaget.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har tirsdag bebudet, at politiet skal have mulighed for at bestemme, hvornår på dagen kampene skal spilles. Men det tvivler Peter Skaarup på, vil have nogen effekt.

- I yderste konsekvens skal man da ikke afskrive den mulighed, at politiet kan skulle gøre det. Ministerens forslag om at flytte en kamp, kan have en meget lille - hvis nogen - effekt, siger han.

- Morten Bødskov bør i stedet samle kræfterne på at give divisionsklubberne nogle meget bedre redskaber til at stoppe uromagerne. Vores forslag vil give et redskab i det daglige til, at man kan afvise uromagerne i døren, siger Peter Skaarup.

Ifølge Divisionsforeningen skyldtes optøjerne på Aalborg Stadion søndag blandt andet, at politiet ønskede uromagerne ind på stadion i stedet for at have dem til at rende rundt uden for stadion.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland