DF: Hooliganregister er løsningen

Fodboldklubberne skal kunne dele informationer om problematiske fans, så man kan forhindre lignende episoder som til søndagens kamp i Aalborg. Det mener Dansk Folkeparti.

- Vi ønsker, at man imellem stadions skal kunne udveksle oplysninger om de voldelige fodboldfans, for at hjælpe de fredelige fans, som vi meget nødigt skal have skræmt væk fra stadion. Vi vil gerne have flere fredelige fans til fodbold, i stedet for de episoder vi oplevede i går på Aalborg Stadion, siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til sporten.dk

Søndagens kamp er allerede blevet stemplet som en skandalekamp, og man kan forhindre, at det kommer til at ske igen, hvis man spørger Dansk Folkeparti.

- Det skal køres på den måde, at sikkerhedsvagterne, som er uddannet i at behandle personfølsomme oplysninger, skal have adgang til de registre, der findes i klubberne, men også det såkaldte hooliganregister, så de kan udelukke de voldelige fans fra at komme ind til fodbold. I dag er det sådan, at man har meget svære betingelser i forhold til at få adgang til oplysninger fra hooliganregisteret, og man må ikke udveksle oplysninger klubber i mellem. Og det gør det meget svært for klubberne at dæmme op for de fans, der gerne vil lave ballade, siger Peter Skaarup til sporten.dk.

Hooliganregisteret blev indført i 2008, men ifølge Peter Skaarup bliver alt for få mennesker ført ind i politiets register.

Sportsdirektør i AaB, Lynge Jakobsen, har allerede meldt ud, at han ønsker livslang karantæne til de fodboldfans, der søndag lavede ballade.


Seneste nyt

fra Nordjylland