DF vil frigive overvågningsbilleder

02:12

Frisør Majbritt Pedersen fra Aabybro har lagt overvågningsbilleder af formodede tricktyve på Facebook. Nu risikerer hun en bøde. Foto: Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Hvis du som privatperson har overvågningsbilleder af en formodet tyv, skal du have lov til frit at lægge dem på internettet, hvis du samtidigt melder det til politiet. Det foreslår Dansk Folkeparti.

Frisør Maybritt Pedersen fra salonen Pappilotti i Aabybro har lagt overvågningsbilleder på internettet af tre formodede tricktyve. Det kan være en overtrædelse af persondataloen og hun risikerer derfor en bøde. Dansk Folkeparti vil gøre det lovligt.

For mig at se er forslaget en virtuel genindførsel af gabestokken.

- Jeg synes jo det ville være godt, hvis vi kunne få nogle af de her folk dømt, så de ikke har lov til at fortsætte deres virksomhed, hvor de kan rende rundt og stjæle fra ganske almindelige mennesker, siger Peter Kofoed Poulsen, retsordfører for Dansk Folkeparti.

Dansk Folkepartis lovforslag er blevet diskuteret i folketingssalen. Her mødte det ikke opbakning fra nogen af de andre partier.

- Det er også i en moderne facebookvirkelighed meget indgribende at blive hængt ud som lovovertræder i butikker, på sociale medier eller andre steder. Det kan jo vise sig at det ikke er den rette person, der udhænges, siger justitsminister Søren Pind (Venstre)

Andre ordfører mente at lovændringen vil kunne bruges til at chikanerer naboer og eks-kærester, og at det vil være ødelæggende for en 13-årig butikstyvs fremtid at blive hængt ud på internettet.

- For mig at se er forslaget en virtuel genindførsel af gabestokken, siger Lisbeth Bech Poulsen, retsordfører for SF.

I går erkendte Nordjyllands Politi her på TV2/Nord at de lige nu ikke går ud med de overvågningsbilleder de har af formodede tricktyve, selvom det ville kunne hjælpe andre butiksejere. Men politiet prioriterer ikke tricktyve i øjeblikket.

Da politiet ikke ville gå ud med billederne offentligt, så gjorde Maybritt Pedersen det selv, og nu risikerer hun en bøde.

Forsiden lige nu