DF'er: Det er en molbohistorie

Dansk Folkepartis Kim Christiansen vil have at udenlandske statsborgere, der dømmes for kriminalitet i Danmark, skal afsone i deres hjemland. Foto: Folketinget

Nordjysk folketingsmedlem vil have skrappere grænsekontrol for at undgå at udviste kriminelle kommer tilbage til Danmark og begår ny kriminalitet.

Send dem til afsoning i hjemlandet! Sådan siger Dansk Folkepartis nordjyske medlem af Retsudvalget Kim Christiansen til skandalen om de to svenske røvere, der har begået ny kriminalitet selv om de var udvist efter røveriet mod Klitgaard Ure.

Dansk Folkeparti har ellers medvirket til, at udenlandske kriminelle efter afsoning af den halve straf skulle prøveløslades og udvises af Danmark, men Kim Christiansen så hellere en hårdere kurs:

- Jeg mener, at de skulle sendes direkte til afsoning i hjemlandet. Der er ingen grund til at vi føder på dem i vores i forvejen overfyldte fængsler.

Kim Christiansen mener i øvrigt, at det seneste røveri mod Nørresundby Bank helt burde være undgået. Han er ikke tilfreds med, at udviste kriminelle tilsyneladende har haft fri adgang til Danmark.

- Vi vil have en skrappere grænsekontrol, så kriminelle som disse bankrøvere var blev taget allerede ved færgen i Frederikshavn. Det lyder som en Molbohistorie, at de bare kan tage frem og tilbage mellem Danmark og Sverige som det har passet dem.

Flere nyheder fra TV2 Nord